„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.3 °C
apmācies

Lielajā talkā strādāja par spīti aukstumam un sniegam

Lielajā talkā, kas gandrīz visur Latvijā notika 18.aprīlī, piedalījies rekordskaits talcinieku. Provizoriskie dati liecina, ka Latvijas sakopšanā piedalījās vairāk nekā 110 tūkstoši cilvēku – gandrīz trīs reizes vairāk nekā pērn pirmajā talkā. Vaboles pagastā laika apstākļi nemaz nelutināja talciniekus – viņi piedzīvoja gan lietu, gan krusu, gan pat sniegu un cītīgi strādāja par spīti aukstumam un saltajam ziemeļu vējam.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

27.04.2009 17:10
Daugavpilietis
Tāpēc arī nav vienotības, ka katrs deķi velk uz savu pusi (kā to darīja Dome šoreiz paziņojot šo ABSURDU) Nevajag teikt ka tauta nav vienota. Tieši šādi KOPĒJI pasākumi arī vieno TAUTU.. Par ASV tas ir spēcīgi teikts.. Beidzot ir atrasts visa ļaunuma cēlonis :D
27.04.2009 16:26
visiem dauagvpiliesiem
Kur tad ir ta vienota latvija. Ja mes te talkosim, busim tipa vienoti, nu un kur ir vienotiba, kad runa ir par savas tautas aizstavesanu. Si nesaprotama bravura. Nav vairs sis valsts, nav un pasi latviesi to iznidejusi. Ir tikai ASV pakalpinu banda, redz kads tur augsa nolema ka talka bus un cauri, par kadu vienotibu iet runa- acu aizmalesana un viss.
27.04.2009 15:07
Daugavpilietis
Pag, Pag, par kādu slinkumu un dejošanu te iet runa :D 1. Mani ŠOKĒJA DOMES kategoriskais paziņojums par "Lielās Vislatvijas Talkas" IGNORĒŠANU 2. Kārtējo reizi pierādījās fakts, ka D-pils nav Latvija (un tieši to atklāti paziņoja neviens cits kā domes VADĪBA, paužot savu nostāju) 3. Un kas tur ir tik ļoti nosodāms, ja ,piemēram, kāds strādā Svētdienā vai kādā citā svētku dienā? Nedrīkst tik bezjēdzīgi sekli, "dumji" ticību vazāt kā tādu kājsauķi un demonstrēt savas POLITISKĀS ambīcijas. Ticība nesākas un nebeidzas tikai ar svētkiem, vai baznīcas apmeklēšanu, tas nu tomēr ir jāsaprot.. Bet ja nu tomēr kāds to tā TIKAI uztver, tad ir jāšaubās par viņa sapratni, ko pauž Kristietības garīgo vērtību mācība. 4. Es pazīstu vairākus Pareizticīgos, un ziniet, neviens no viņiem rīkotajā Lielās talkas akcijā neko nosodāmu nesaskata. 5. Žēl ka tomēr atrodas tādi "Kārklu ticīgie" , gribētu jūs (tos kas aizstāv Domi) salīdzināt ar Svētdienas tantiņām, kuras vēl nav paspējušas iziet no baznīcas pagalma un jau pilnā sparā sākat aprunāt viena otru. Skumji.
24.04.2009 15:31
Daugavpilietim
Mani priecē šī negatīvā attieksme pilnīgi pret visu, nu ejiet un kopjiet savu mājas apkārtni kaut katru dienu, ja jau tik ļoti strādāt gribas un talkas tam nav nepieciešamas. Vai tikai barā spējat strādāt ka aitas. Nu slikti, atņēma Dome jums talku, nu savācat jūsuprāt jauku kompāniju un uz priekšu, sliktam dejotajam vienmēr traucē pau........
24.04.2009 00:32
Daugavpilietis
Tiešām mājas lapā info parādījās, bet kas pārsteidzoši tieši pēc mana komentāra LL :D (raksts ir bijis pirms kāda laika un tas atkal ir uzlikts mājas lapas aukšgalā) Bet kā var pieteikties talkai, ja rakstā skaidri un gaiši pateikt, ka to var darīt tikai līdz 15. aprīlim :D uzjautrina ..
23.04.2009 13:15
X
Daugavpilietim. Ja jau mākat lodāt pa internetu, tad jau būtu iebāzis degunu domes mājas lapā. 25. aprīlī ir talka. Tur ir norādītas arī talkošanas vietas, konteineru vietas. Bet iem dižajiem latvjiem, kuri te ārdās teikšu, ka nav svarīgi, kad un vai visi kopā kopj savu dzimto vietu, darāma pietiks gadiem, jo paši vien kliedzēji ir arī sašmucējusi savu valsti gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.
23.04.2009 01:10
Daugavpilietis
Pirmkārt, ja Dome paziņo ka NEATBALSTA - tad to tā arī ir jāsaprot - nekādi maisi, cimdi un pēc tam transportlīdzekļi (atkritumu savācēji) netiks norīkoti to visu savākt. Talka tas ir liels, organizēts process, kura mērķis ir sakot dabu. :) Pēkšņi Visi kļuva tik ļoti ticīgi :D (nevar strādāt , liels grēks utt.) , laikam tomēr šoreiz nospēlēja tuvojošās vēlēšanas, kā nekā potenciālās vēlētāju konservatīvo balsis, respektīvi, pensionāri, tā sabiedrības daļa ar kuru visvieglāk var manipulēt caur masu saziņas līdzekļiem un spraust "Batonus" :) , āāā, pareizi aizmirsu piebilst, jaunieši sen jau no Daugavpils ir prom :) un tie kas vēl aizkavējušies, manuprāt, arī drīz būs prom.. Vai kāds zina, vai Daugavpilī tiks rīkota Lielā Vislatvijas talka ? Labprāt piedalītos!!!
22.04.2009 16:55
Nika, daugavpilietis
Man gan šķiet, ka talkas rīkotāji darīja ļoti neglīti, ignorējot Latvijas daudzskaitlīgāko reliģisko konfesiju. Lieldienas ir reizi gadā, bet grābekli var vicināt arī citā laikā. Lūk, tā ir nerēķināšanās. Un kas Tev liedz iet un tīrīt mežu vai sakopt savas mājas priekšu? Vajag, lai Strode iet pa priekšu ar karogu?!
22.04.2009 15:33
ES
Nu kur tad ir mūsu Latvija, diez vai pēc pusgada par tādu vel varēs dzirdēt, paldies par to pašiem latviešiem, kuri bija tik ļoti vienoti valsts un tautas apzagšanā. Tur gan bija vērojama neredzēta vienotība. Stulbie letiņi- visai pasaulei pa priekšu.
22.04.2009 12:37
Daugavpilietis
Mani arī pārsteidza šī domes nostāja. Nu un ka svētki, veltīt vienu stundu , lai sakoptu savu valsti ,piedodiet, tas nav grēks, IGNORĒŠANA izskatījās ĻOTI neglīti un dīvaini. Lielā talka notika visā Latvijā , Lietuvā, Igaunijā un jūs gribat teikt, ka tur nav pareizticīgo :) !?! Varbūt tas bija tas, ko dome vēlējās panākt, jo šobrīd daudzi par to runā, ka D-pils joprojām ir SARKANA (ne tāda kā Latvija) Un kāda daļa ir domei , NEATBALSTĪT VISLATVIJAS akciju!!! Ja tu esi ticīgais , tad svini savus svētkus, ja tu nesvini, tad piedalies talkā, bet nevis demonstratīvi paziņos, mēs to NEATBALSTAM!!! Es šaubos, vai gaidāmajā nedēļas nogalē kaut viens Daugavpilietis zina, ka DOME tos aicina uz LIELO DAUGAVPILS SAKOPŠANU . ABSURDS!!!! Un lūdzu , nākošreiz , kad Domes vadība brauks uz Rīgu un lūgs pēc palīdzības, lai ,piemēram, piešķirtu kādu papildus līdzfinansējumu kādam nopietnam projektam, bet Rīgas acīs tas šķitīs mazsvarīgs, LŪDZU NEBRĪNIETIES, KA AR JUMS NEVIENS NERĒĶINĀSIES, JO JŪS NERĒKANATIES AR LATVIJU !!!!
21.04.2009 19:13
***
... un kurš tad neļāva talkot citur? Kas grib, tas talko savā zemītē nu vai katru dienu un negaida lielo uzaicinājumu. Un pareizticīgie un vecticībnieki sāk svinēt Lieldienas jaus estdien, dodoties uz kapiem un vakarā uz lūgšanām. Nu te kādam patīk, ka tik iekost un kaut ko pārmest. Šaubos, ka tā runātu, ja tas būtu pirms luterāņu vai katoļu Lieldienām. TAd gan klusētu.
21.04.2009 15:41
:(
Nu ko, paldies D-pils vadībai, kārtējo reizi varējām izjust to, ka DAUGAVPILS – TĀ NAV LATVIJA... Žēl gan, ka nevarējām vienoties kopīgā talkā ar visiem pārējiem Latvijas iedzīvotājiem. Nu un tad, ka pareizticīgajiem un vecticībniekiem svētdien bija lieldienas? Talka taču bija sestdien.