„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.1 °C
apmācies

L.Jankovska: “Mēs vēlamies iedzīvotājus norobežot no nevajadzīgas informācijas”

Pirmā preses konference, ko rīkoja jaunievēlētā Daugavpils domes vadība, lika saprast, ka pašvaldībā vairs nepastāv vārda brīvība, par ko liecina domes priekšsēdētāja pirmās vietnieces Līvijas Jankovskas parakstītā kārtība, kādā tiek nodrošināta informācijas sniegšana masu informācijas līdzekļiem par domes darbu.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

07.09.2009 13:25
Andrejs F, Līvijas "centieni"
Starp citu, ceru ka nekļūdos - kā rādās, nesen no oficiālās Domes mājaslapas ir pazudušas saites uz avīzēm "Dinaburg" un "Seičas" ... Tas, acīmredzot, arī ietilpst mūsu Bārbij-bumbulīša centienos "norobežot no nevajadzīgas informācijas" ... :)) ... cenšas jau nu tā, ka d .... sa putās :)) Tas nekas, ka jebkurā citā valstī tas jau būtu vārda brīvības ierobežošanas skandāls - par to mūsu domes klauni pat nav īsti aizdomājušies, tā rādās ... viņiem, ērgļiem, jūra līdz ceļiem un likumi nav rakstīti ... :))
05.09.2009 15:50
TV
в четверг Андреев присутсвовал на собрании руководителей коллективов художественной самодеятельности в ЦЛК. Присутсвовали : Брокс, Устинсковс, Даугулис, Гринберт А. , Гринберт И., Вайводе ,Юхневич, Миронов, Граудиня и другие. Руководителям коллективов Андреев понятным языком объяснил что такое культура и для чего она нужна, а также призвал срочно спасать души человеческие. После ухода г. Андреева, в ЦЛК еще долго не умолкал смех. Было решено докладывать о спасенных душах лично Андрееву в письменной форме дважды в месяц.
05.09.2009 15:50
TV
в четверг Андреев присутсвовал на собрании руководителей коллективов художественной самодеятельности в ЦЛК. Присутсвовали : Брокс, Устинсковс, Даугулис, Гринберт А. , Гринберт И., Вайводе ,Юхневич, Миронов, Граудиня и другие. Руководителям коллективов Андреев понятным языком объяснил что такое культура и для чего она нужна, а также призвал срочно спасать души человеческие. После ухода г. Андреева, в ЦЛК еще долго не умолкал смех. Было решено докладывать о спасенных душах лично Андрееву в письменной форме дважды в месяц.
01.09.2009 11:05
rover, daugavpilietim
_AndrejF tu esi naivs, politika Latvijā ir bizness, vēl jo vairāk pašvaldībās. Un tu visus šos gadus dzīvoji ar apziņu, ka viņi ir godīgi tautas kalpi un domā tikai par tautu? Nu tā jau ir diagnoze.. Politika ir netīra spēle!!! _ es atvainojos, ka iejaucos, tomēr nevaru jums piekrist. to piecu gadu laikā, kad strode ir bijusi pilsētas galva, viņa nav bijusi iejaukta nevienā korupcijas skandālā. pret viņu nav ierosināta neviena lieta vai izmeklēšana. maksimāli, ko pret viņu ir spējuši izzīst, ir dīvainā kampaņa par krimuldas ielu un apsūdzības par to, ka viņa ir iznomājusi dittonam zemi augstceltņu būvēšanai. saskaitiet, cik skandālos ir iekūlies eigims un sapratīsiet, kam konkrēti pašvaldība ir bizness un kam - nē.
26.08.2009 12:18
sharija
pilnīgi piekrītu pilsētniecei - tāpēc jau ir izdoti tādi debili rīkojumi, kas ierobežo vārda brīvību - lai eigimam būtu mazāks stresiņš, ka pēķšņ atnāk kāds žurnālists un sāk kaut ko prasīt latviski. bet runājot par Latgales Laiku - vajadzētu ievērot stingrāku poziīciju, citādi Jūsu avīzi palasot - šķiet, tāda nekāda - sekls notikumu atstāsts, nekādas pozīcijas
07.08.2009 12:17
Andrejs F, Daugavpilietis
... un man atkal izskatās, ka tev PATIEŠĀM nav ko teikt par tēmu, tapēc tu arī sāc stāstīt cik "netīra spēle" ir politika, cik kāds ir naivs utt., utt. Šitādus pārgudreļu sviestus var pielasīties jebkuros "DELFOS", ja kādam tas vēl vispār izraisa interesi ... tevi pašu jau laikam tā "netīrā" politika tīri labi apmierina, ja tu arī citiem piedāvā tāpat rīkoties ? Pats arī tā darītu, ja būtu deputāts, vai ne ? :)) Tas, ka tagad mūsu Domē pie vadības ir līdz ausīm "netīri" politiķi neliedz man uzskatīt, ka viņu vietā nevar nākt labāki. Daudz, daudz labāki ... un kamēr tu neliksi priekšā REĀLUS FAKTUS, kapēc tas tā nevar būt - tava ņemšanās ir tukša "pļūtīšana", kā tu pats saki ...
07.08.2009 11:07
Daugavpilietis
varbūt es esmu naivs, bet man šķiet, ka viņi (tie, kuriem tu piedāvā "pārsolīt") vienkārši ir godīgi cilvēki , kas ciena likumus un ievēro vienošanās. ------------------------------------------------------------------------------------------------- AndrejF tu esi naivs, politika Latvijā ir bizness, vēl jo vairāk pašvaldībās. Un tu visus šos gadus dzīvoji ar apziņu, ka viņi ir godīgi tautas kalpi un domā tikai par tautu? Nu tā jau ir diagnoze.. Politika ir netīra spēle!!! Un izskatās, ka tu nespēj uzklausīt citu viedokļus bez zākāšanas un ir bezjēdzīgi ar tevi kaut ko runāt vai pārliecināt.. Ar cieņu un cerot ka tu beidzot paaugsies savā prātiņā !!!
06.08.2009 22:40
Andrejs F, Daugavpilietis
Lai tev pašam atvieglotu "pļūtīšanu" , sāksim ar pašu vienkāršāko - pašlaik par šo rakstu ir ienākušies 15 komentāri - parādi man KAUT VIENU, kurš saka - vajadzēja Strodi, Strode ir vislabākā, neaizstājama !!! IR TĀDS??? NAV !!! Nu tad par ko ir cepiens ? Par to ka cilvēki pamatoti norāda , ka Eigimauša un Bārbiju balagāns ir REĀLS pilsētas apkaunojums ??? Eu, Rišas fani - jūs varat VIENREIZ beigt uzvesties kā bērnudārzs ? Tad lieciet galdā faktus, kas apgāž VISMAZ kaut ko no iepriekš uzrakstītā ? Un nevis tikai sūdzaties "Lūdz' skolotāj, a kapēc viņš apsaukājas " :)) Nu un tagad konkrētāk - no kurienes tu rāvi šito murgu : " Bet tad rodas jautājums, ja reiz SC zināja ka Nadeždins ir tāds nedrošs putns, kāpēc viņi viņu ņēma sarakstā :) un ja viņš ir tāds pērkams, tad kāpēc nepārsolija vai arī nepiedāvāja lielāku summu " ??? KAS tev teica, ka SC ZINĀJA ??? Tu varbūt esi palaidis garām tādu "maznozīmīgu" faktiņu, ka pirms vēlēšanām "neuzpērkamais" Naģēžģins pats bija parakstījis vienošanos ar pārējiem SC deputātiem par sadarbību, ar kuru vēlāk, tā teikt - "atslaucījās" ? Un nobeigumā - par šo absolūti spārnoto domas lidojumu - " un ja viņš ir tāds pērkams, tad kāpēc nepārsolija vai arī nepiedāvāja lielāku summu " - zini, varbūt es esmu naivs, bet man šķiet, ka viņi (tie, kuriem tu piedāvā "pārsolīt") vienkārši ir godīgi cilvēki , kas ciena likumus un ievēro vienošanās. Vienkārši ... Tev ir fakti, kas apliecina pretējo ? Man, savukārt, ir pietiekami faktu, kas pierāda, ka pašreizējie āksti un šovinisti ir jātriec ratā nekavējoties ...
06.08.2009 16:59
Daugavpilietis
Labojums - Vēlēšanās uzvarēja LSDSP attiecīgi 5 balsis, nevajag aizmirst vēlēšanu rezultātus. Strodes kompānija arī ieguva 5 balsis, bet palika otrie. SC apriori nav tas pats, kas LPP/LC un saukt Nadeždinu par pērkamu ir nekorekti bez pierādījumiem. Par šādu "Pļūtīšanu" var uzrauties arī uz tiesu darbiem :) Piemēram, ja vēlēšanās no saskaņas centra izietu tā pati E.Kleščinska nevis Nadeždins, tad koalīcija iegrozītos pavisam citā gultnē, bet vēlētāji izdarīja savu izvēli.. Krīze ir brīnišķīga atruna.. Bet tad rodas jautājums, ja reiz SC zināja ka Nadeždins ir tāds nedrošs putns, kāpēc viņi viņu ņēma sarakstā :) un ja viņš ir tāds pērkams, tad kāpēc nepārsolija vai arī nepiedāvāja lielāku summu vai to pašu tagad gauži aprunāto Attīstības Departamenta vadītāja amatu, kurā dotais kungs tā augstu kāroja nokļūt iegūstot deputāta mandātu :D ? (Manuprāt, labs jautājums, ko vajadzētu uzdot katram, kas šeit cītīgi nomelno Nadeždinu) Smieklīgi un neloģiski ir tavi apgalvojumi.. Emocijas vajag atstāt otrajā plānā. Es piekrītu Eigims un Co nav nekāda debesu dāvana. Ir viņam sava melnā pagātne, neveiksmīgs PR tēls neprot runāt latviski, utt. Jāļauj jaunajai vadībai sākt normāli darbu. Godīgi sakot jau ir piegriezies tas cirks, ko ir uzrīkojuši vietējie masu saziņas līdzekļi (jo īpaši Dautkoms un avīze seičas , kas ir visīstākie Strodes rupori) Skumji noraudzīties, ka arī pārējie masu saziņas līdzekļi uzķeras un sāk kultivēt šo apmelnojošo nostāju, tas liecina par zemo žurnālistikas līmeni, pietrūkts objektīva, neatkarīga, vispusīga viedokļu izklāsta prasmes. Tiek paķerta un atgremota jebkāda informācija, nemaz neiedziļinoties tās saturā. Jāatzīst neatkarīgu žurnālistu D-pilī nemaz nav, tai skaitā arī LL (diemžēl vai arī par laimi :D ) Katram sava cena vai patika.. Manuprāt, tas ir tikai loģiski, ka jaunā valdība izvēlas sev lojālus cilvēkus svarīgākajos pašvaldības uzņēmumos un iestādēs. To pašu jau darīja arī Strode un tas nav nekas nosodāms.. Un apgalvot ka vecie Strodes Buki/ielikteņi ir neaizstājami katri ,piedodiet, tas ir populisms. Kā mēs zinām veco labo parunu:" neaizstājamu cilvēku nav"
06.08.2009 11:17
Andrejs F, es arī piekrītu
Viss iet kopā. 1) Eigimam tikai paveicās, ka neviens nesāka pret viņu tiesas procesus par meliem PIRMS vēlēšanām, jo vienkārši nebija laika un vēlēšanās smērēt rokas 2) krīzes laikā daudzi balso t.s. "protesta" balsojumu vai nebalso vispār, attiecīgi fakts, ka Strodes komanda saņēma vispār 5 vietas jau ir MILZĪGS panākums, jo atradās pietiekami daudz cilvēku, kuri neļāvās tikt apjātiem ar populismu 3) tu lieliski zini, ka JA Nadeždins nebūtu pārdevies kā netīra padauza, tad šodienas vairākums būtu cits. Pilnīgi cits :) - LŪK PAR KO nobalsoja vairākums ... Kopsavilkums : Eigima patiesais atbalsts ir tie apjātie, tikai krieviski saprotošie, mazizglītotie cilvēciņi, kuri VIENMĒR ir ar kaut ko neapmierināti + nopirktās bomžu balsis (kas , protams, pilnīgi nav taisnība, bet es redzēju ĻOTI REĀLU SAPNI, ka tas tā notika un gana plaši) ... nu vēl, acīmredzot daļa cilvēku, kas D-pilī iebrauca pēc 2001.gada un nezina, kas Eigims par putnu. P.S. - es nesaku, ka tauta ir stulba, bet tas, ka par populistu nobalsoja NENOZĪMĒ, ka populists nav idiots. Es saku , ka viņš tāds ir. Ja vari pierādīt pretējo - laipni lūdzu :)) ... un nevajag slēpties aiz "tautas" :))
06.08.2009 10:22
ZZZ
Vispār jau vēlēšanās vislielāko balsu skaitu (5 no 15) ieguva Strodes komanda. Tikai savstarpējā tirgus rezultātā tika nopirkts vienas balss pārsvars..... tāpēc nevajag bļaut, ka "tauta" ievēlēja Eigimu. Lielākā daļa tomēr bija par Strodi, ja kas!!! Cilvēki atveriet acis, šie puskokā lēcēji nolaidīs visu par burbuli ļoti ātrā laika sprīdī, it sevišķi ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju valstī. P.S. apskataties Delfi bilžu galerijā. Eigims apmeklē Ksenijas Sopčak privātos apartamentus un bildējas uz gultas fona....... Mīļi vai ne?
05.08.2009 12:23
es arī piekrītu ES teiktajam
Tomēr kaut kas tavā loģikā AndrejF neiet kopā!!! Ja reiz viņi visi ir tādi analfabēti, dauņi un vēl sazin kas, kāpēc tad tauta par viņiem balsoja tik pat daudz kā par gudrajām Strodēm, ģeniālo Lāčplēsi un pārējiem šobrīd apdalītās kompānijas gaismas nesējiem :D Piebilde- Un lūdzu nesaki, ka tauta ir stulba!!!
31.07.2009 01:55
ak, Andrejam F
PIEDOD,domubiedr, ka Tevi apvaino vairākvārdībā - Bet vai šie nav skaisti citātiņi 1- es:"cilvēki ir ievēlējuši šos cilvēkus un par to ka tev šī vadība nepatīk atliek tikai tev paklusēt." un 2- Blondā bārbija: "Mēs vēlamies iedzīvotājus norobežot no nevajadzīgas informācijas” Kautkas ļoti vienojošs. Bet mēs netaisāmies klusēt. Klusēt varētu "es" un brīvajā laikā mācīties rakstīt pareizā latviešu valodā.
30.07.2009 20:15
Andrejs F, es
Piedod , ka tevi sarūgtināju, ceru, ka neapraudājies ? :)) Redzi, man nav tev jāpierāda, ka es nedublēju sevi, lietojot svešus segvārdus, mani patiešām sauc Andrejs un parakstos es tikai savā vārdā, jo man nav vajadzības slēpties :) Ja jau tu tik ļoti fano par šiem "cilvēku ievēlētajiem" (ieskaitot nopirkto Nadeždinu :)) , vai tad nebūtu labāk aizstāvēt savus "mīluļus" iesaistoties godīgā diskusijā un norādot kur KONKRĒTI man nav taisnība ? Ja vari, protams ... Nu, un būtu tikai zolīdi, ja tu arī parakstītos īstajā vārdā ... piem., Līvija ;)) vai Anžela :)) ... citādi tāds puspuņķains bērnudārziņš vien sanāk no tavas puses, apmēram kā "Skolotāj , bet Andrejs apsaukājas !"
30.07.2009 10:17
es
Andrejam F cilvēki ir ievēlējuši šos cilvēkus un par to ka tev šī vadība nepatīk atliek tikai tev paklusēt.Es domāju ,tev ir personīgi konflikti starp šiem cilvēkiem un tāpēc viņus apvaino, ja gribi viņiem kautkā "atriebt",dari to viņiem acīs .Un tāpēc es atzīšos man riebjas tavi komentāri kurus tu esi sarakstījis zem vairākiem "vārdiem"
23.07.2009 13:28
ak, priekš es
Stulbums ir jāsauc īstā vārdā un tev taisnība viņi tiešām ir sasnieguši savu virsotni. Bet par to nav jāklusē, bet jākliedz. Pilsētai nav jācieš saujiņas idiotu dēļ. Lai gan vajadzētu gan- to dēļ, kas ir tik stulbi un par šito kompašku balsoja.
23.07.2009 10:36
Andrejs F, es to ak
Estoak, tu laikam dzīvo uz Mēness ??? Šie paši cilvēki bija mūsu pilsētas kauns un negods kopš 2001.gada, kādēļ viņu pašu "partijas biedri" aizsūtīja šos afēristus sēnes lasīt ... Par Eigima parādiem nezina varbūt tikai marsiāņi, slaucējai nav pat ELEMENTĀRAS izpratnes par demokrātiju, viņi baidās NO SAVIEM DARBINIEKIEM, lai gan VISAM viņu darbībā vajadzētu būt atklātam ... Pat savu "vairākumu" viņi ir NOPIRKUŠI, ar kaut kāda šovinista un sektanta palīdzību, kuru pat odiozais Sask.Centrs vairs neturēs, tulīt slēgs ārā ... Krīzes apstākļos 2 vietnieku vietā JAU IR IECELTI 3 !!!! no kuriem 2 ir pilnīgi analfabēti, mamzele A.A. spēj tik vien latviski pateikt kā labdien, par "miljonāru" nemaz nerunājot ... ar visu to JAU PIETIEK lai dzītu viņus ratā ar sūdainu mietu !!!
23.07.2009 10:15
es to ak
ak paklausies. Šie cilvēki ir sasnieguši savu virsotni, bet tu aprobežojies ar savu stulbumumu ko vari tikai uzrakstīt datorā un nomelnot citus cilvekus.Varbūt laikus nevajag nicināt, bet gaidīsim ko mūsu pilsētai dos jaunā dome.
23.07.2009 03:21
ak
Vienīgā informācija no kuras ir jānorobežo pilsētnieki ir Eigimausis, Blondā slaucēja un viņu debīliķu banda- bet stulbumu jau nu nea r ko nevar ne norobežot, ne noslēpt
20.07.2009 23:39
virzai pilsētniece
Nesapratu, kāpēc tik žulktains komentārs? Cienītā, paklausieties šodienas intervijas www. gorod.lv, - ko mūsu tagadējie "tautas kalpi "runā - vai Jūs tas apmierina? Ja jā - tad viss skaidrs... Bet nedrīkst taču ļaut ņirgāties par sevi. Cien. Strodes kundze runāja krieviski nevis tādēļ, ka nezināja valsts valodu, bet gan izteicās, lai visi viņu saprastu. Bet tagadējie- "gudri'....Bet to mazumiņu - , lai zinātu valsts valodu - bet nē. .. Kas tas ir - necieņa, vai aprobežotība. Paldies Andrejam, viņš ir godīgs.
19.07.2009 22:43
Andrejs F
Jaukā meitene no laukiem Līvija laikam kaut ko šajā dzīvē nav sapratusi ... :) ... tapēc jāatgādina ... Domes deputāti pārstāv publisko, jeb citiem vārdiem - tautas varu un VISS ko viņi dara ir PUBLISKS (tautas valodā - brīvi sabiedriski pieejams) PĒC DEFINĪCIJAS. Tapēc mīļā, dārgā , saulainā Līvija - NE TU izvēlēsies, ko mums, vēlētājiem, būs par jums, birokrātiem zināt vai ne, skaidrs ??? MĒS tev to pateiksim, ko mēs GRIBAM zināt un ko nē ... tu, Līvij, saulīt, esi aizmirsusi vienu mazu niansīti ... MĒS, vēlētāji, tev maksājam algu un nevis otrādi. Saprati ? Un no tavas priekšniecības, tobiš - TAUTAS, tev, pupsiks tu mūsu, NEKAS, nedrīkst būt slēpjams, un nevienam tavas Domes darbiniekam arī nē. Vai ir vēl kādi jautājumi ? Ja nav skaidras pat tādas demokrātijas pamatnostādnes, tad varbūt tev labāk doties atpakaļ uz saviem pāķiem un turpināt to, kas sanāk labāk, piemēram slaukt gotiņas ? ... es jau tik to labāko, jo ir skaidrs, ka cilvēciņam ir reālas grūtības, ja agrāk to darbiņu varēja paveikt 3-jatā priekšsēdis ar 2-iem vietniekiem, tad tagad mums ir jau 6 liekēži (ar visiem saviem palīgiem un izpilddirektoriem), jo savādāk šos analfabētus un dārgu telefonu pircējus da Siltumtīklu pārdevējus nav iespējams nosaukt ... Tagad izrādās, ka arī skaistuļa Anželuška mums "pa latviski" ne ar zobu kājā !!! Ģēvuška, vi svoj attestat 8-go klassa hotja-bi v otdel kadrov zdaļi, a to kakže vas na rabotu vzjatj bez dokumentov obrazovaņija ??? :))
19.07.2009 17:28
virza
to pilsētniece. pietiek rieties!pati vismaz iepērkoties runā latviešu valodā? diezvai es ticēšu ka nemaz nesāc runāt pirmā krievu val. Iepriekšējā domes mērs būdama latviete jauna gada pasākumā uzrunāja vispirms krievu valodā
17.07.2009 21:42
pilsētniece
Spriežot pēc sižeta, kas tika rādīts vietējā televīzijā valsts valodā mūsu domes vadība un dienestu vadītāji nerunā un netaisās runāt. Varbūt ar to arī saistīta tāda attieksme pret žurnālistiem un ir izdots jauns rīkojums. Likums nosaka varas pārstāvjiem un valsts institūciju darbiniekiem runāt valsts valodā. Bet ko darīt, ja to nepārvalda, tad labāk nerunāt, t.i. "netērēt dārgo laiku". Bet kā tad lai mēs uzzinām, kas notiek, kas tiks darīts pilsētā. Par mums jau sāk smieties visā valstī, it īpaši, ja paklausās intervijas un palasa avīžu rakstu komentārus.