„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+8.3 °C
daļēji mākoņains

Ministre pēkšņi neļauj slēgt Skrudalienas skolu

20. augustā Rīgā Daugavpils novada domes, Silenes un Skrudalienas skolas vadītāji tiksies ar izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi, lai atkal runātu par Skrudalienas skolu.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

30.08.2009 22:24
***
un vai tā ir izeja, kad skolēni mācīsies apvienotajās klasēs? jūs gribētu, lai jūsu bērni tā mācītos? šaubos... agri vai vēl - atkal nonāks pie šī jautājuma, tad jau labāk bija jādara tad, kad iesākts un turklāt Silenes skola ar laiku tiktu pārveidota par latviešu skolu. nu tas process apstājās.
20.08.2009 17:19
Pie tam
Pie tam SKRUDALIENAS skola ir vienīgā ar LATVIEŠU valodas apmācību skola 5 pagastu zonā. Visu cieņu ministrei T.Koķei!
20.08.2009 12:06
realiste
nu protams ka likvides latviesu skolu, D-pili kas valda pie varas
20.08.2009 11:00
rajons
Nepatīkams lēmums, bet novadam būs jāizšķiras kura skola paliks un kuru likvidēs :(
19.08.2009 20:09
Jans, inara@naujene.lv
Novads (rajons)pakluseetu, apsaimniekot divas eekas neviens neuznnemsies. Sleegt vienu skolu ( eeku) vajag obligaati! Passi to saprotat, bet ambiicijas un darba zaudeessana nellauj piennemt pareizo leemumu. Skolotaaji taisaas streikot, bet passi apzinaas, ka darba nav un nebuus tuvaakajos gados, jo nav beernu un nebbuus... Taada sajuuta, ka skolotaaji nemaak plaanot un paredzeet, kas buus naakotne! Tad skaidrs, no kurienes pie mums taada valddiiba!
18.08.2009 10:30
rajons
Es gan neteiktu, ka lēmums neļaut slēgt skolu ir pēkšņs un negaidīts. Drīzāk jau otrādi, es biju pārsteigts kāpēc Skrudalienieši tik vienkārši piekāpās novada prasībai. Skrudaliena atrodas ļoti izdevīgā vietā ( vairāku pagastu centrs) , turklāt tā ir LATVIEŠU skola pretēji silenei. Skolas fasāde pavisam nesen tika atjaunota. Savukārt, Silenes skola atrodas pie pašas pierobežas, tas ir milzīgs komplekss paredzēts vairāk kā 300 skolēnu uzņemšanai. Mūsu depopulācijas apstākļos šaubos vai jelkad būs iespējams nokomplektēt pilnas klases. No malas vērojot neviļus rodas sajūta, ka kāds tomēr cenšas ar visām iespējamiem līdzekļiem lobēt silenes intereses. Es apšaubu domes lēmuma racionalitāti, jo tomēr skolēnu nogādāšana līdz mācību iestādei -šajā gadījumā uz Sileni- to ko viņi ir apņēmušies veikt bezmaksas, ir daudz finansiāli neizdevīgāk. Turklāt, apsaimniekot mazāku skolu (telpu ziņā) ir daudz izdevīgāk.