„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Latgales pašvaldības neatbalsta visus Žannas Kulakovas priekšlikumus

Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova ir paziņojusi, ka aicinās to Latgales pašvaldību vadītājus, kur ir liels krieviski runājošo iedzīvotāju īpatsvars, pievienoties vēstulei, ko iesniegs Saeimai, Valsts un Ministru prezidentam, aicinot lemt par reģionālās valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. Vēstulē aicinās piešķirt finansējumu arī bezmaksas latviešu valodas kursiem, ierobežot sodus par valsts valodas nezināšanu, noteikt pareizticīgo Ziemassvētkus par brīvdienu un vienkāršot pilsonības saņemšanu jaundzimušajiem Latvijas iedzīvotājiem. “Latgales Laiks” painteresējās, vai šo Latgales pašvaldību vadītāji atbalstīs Daugavpils domes priekšsēdētājas izvirzītos priekšlikumus. Visi nosaukto pašvaldību vadītāji atzina, ka gan pirms, gan arī pēc referenduma pašvaldības prot saprasties un sadarboties ar krieviski runājošajiem, tāpēc krievu valodai nav jāpiešķir reģionālās valodas statuss.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

26.02.2012 18:34
Sandra
Es nesaprotu ,ko var ņemties ar to krievu valodu Latvijā? Kas mēs latvieši varam iemācīties krievu valodu, bet krievs nevar iemācīties latviešu valodu. No sākuma piešķirs reģionālo variantu krievu valodai, bet beigās atkal būs vēl viens referdums visā Latvijā par krievu valodu. Tiešām apdomājies Kulakovas kundze ko dari, bet ja nesaproti, tad tik tiešām ņem un atkāpies no sava amata.
24.02.2012 20:43
jauni, mazda555@inbox.lv
Iegaumējit to ,ka Latgale nav Daugapils un Rēzekne.Ir novadi Latgalē,kur nobalsoja labāk nekā vidēji valstī.Pateicoties Daugavpils balsojumam,krieviski Latvijā vispār NERUNĀŠU. Murgainā kulakovas kundze,padomājiet-kā jūs nēsās Latvijas zemīte.Latvijā jābūt tikai latviešu valodai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24.02.2012 14:43
daugavpiliete
Ceru, ka visiem saprātīgi domājošiem cilvēkiem Daugavpilī un novadā pietiks veselā saprāta neatbalstīt absurdos, murgainos Kulakovas priekšlikumus par krievu val. statusa maiņu! Kundzei šādu pretvalstisku paziņojumu dēļ būtu noteikti jāatkāpjas no amata!