Popularizēs īpašo Latgales kulināro mantojumu
- Āris Upenieks
- Aktualitātes
Ar ko parasti asociējas un vilina Latgale? Ar zilajiem ezeriem, savu valodu un laipnajiem ļaudīm un arī savu kulināro mantojumu.Latgaliešu viesmīlība ir novada vizītkarte arī ārpus Latvijas robežām. Īsta latgalieša mājas ne viens nav pametis ar tukšu vēderu. Ikviens viesis ir pacienāts ar sātīgām pusdienām, visbiežāk ar kādu no Latgales kulinārā mantojuma ēdieniem – griušļi, kļockām vai buļbu bļīnim. Galdā tiek likta silta tēja, savākta Latgales pļavās vai stiprāks dzēriens – šmakovka.
Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.
-
PDF versija
«Latgales Laiks» – 03.05.2013