„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Krāslavas svētkos priecēja zirgi un smaidīgi cilvēki

Par spīti vēsajam, nemīlīgajam laikam un lietusgāzēm, kas ik pa laikam nesaudzēja ne dalībniekus, ne skatītājus, Krāslavas pilsētas svētki 19. un 20.jūlijā pulcēja daudz interesentu un katrs varēja atrast sev saistošas nodarbes. Apmeklētas bija gan tradicionālās svētku norises – gadatirgus, koncerti un sporta sacīkstes, gan arī notikumi, kas Krāslavā bija skatāmi pirmoreiz – figurālās jāšanas demonstrējumi un muzikālo strūklaku šovs.

Piektdienas vakarā Jāņupītes krastā svētku galvenie dalībnieki bija astoņi Latvijas šķirnes sporta tipa zirgi un viņu jātnieces no Latvijas lauksaimniecības universitātes (LLU). Latvijas šķirnes zirgu audzētāju asociācijas vadītājs Guntis Rozītis pastāstīja, ka figurālā jāšana līdzinās nesen redzētajam Deju svētku uzvedumam, tikai šeit rakstus un figūras veido jātnieki zirgos. Uzvedumam arī speciāli tiek piemeklēta mūzika, tam ir īpaši atlasīti četri sirmi un četri tumšbēri zirgi, lai skatītāji redzētu arī krāsu spēles.

Visu rakstu lasiet avīzē.