„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Var pieteikties uz atbalsta maksājumu „Lauksaimniecības dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšana”

Lauksaimnieki no šodienas, 6.augusta, līdz 3.septembrim var pieteikties uz Agrovides apakšpasākumu „Lauksaimniecības dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšana” (LDGRS), lai saņemtu atbalsta maksājumu.

Uz LDGRS var pieteikties tie lauksaimnieki, kuri jau ir uzņēmušies piecu gadu saistības par lauksaimniecības dzīvnieku, kā arī tie atbalsta pretendenti, kuru lauksaimniecības dzīvnieki šogad pirmo reizi ir atzīti par atbilstošiem ģenētisko resursu saglabāšanas kritērijiem. Atbalsta mērķis ir saglabāt, aizsargāt un pavairot vietējās izcelsmes nozīmīgo šķirņu lauksaimniecības vaislas dzīvniekus, kuri nacionāli un starptautiski ir atzīti kā apdraudētas populācijas.

2013.gadā šo atbalsta maksājumu var saņemt vietējo nozīmīgo lauksaimniecības dzīvnieku šķirņu – Latvijas brūnās un Latvijas zilās šķirnes govju, Latvijas baltās šķirnes cūku, Latvijas tumšgalves šķirnes aitu, Latvijas zirgu šķirnes braucamā tipa zirgu, Latvijas vietējā kazu šķirnes – audzētājs.

Aizpildīts iesniegums pasākuma „Agrovides maksājumi” apakšpasākumam „Lauksaimniecības dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšana” 2013.gadā jāiesniedz Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs līdz š.g. 3.septembrim (līdz 30.septembrim ar atbalsta apjoma samazinājumu). Iesniegumu var iesniegt, izmantojot arī Elektronisko pieteikšanās sistēmu (EPS). LAD aicina klientus izmantot EPS sniegtās priekšrocības – sagatavot iesniegumu un pievienot pavaddokumentus elektroniski, jo tas ļauj ietaupīt laiku un izvairīties no neprecizitātēm tā aizpildīšanā. EPS ir pieejama tikai tiem klientiem, kuri noslēguši līgumu par EPS pakalpojumu izmantošanu.

 

Sīkāka informācija par visiem atbalsta saņemšanas nosacījumiem, kā arī EPS un tā lietošanu atrodama LAD mājaslapas www.lad.gov.lv sadaļā „Tiešie maksājumi” un „Elektroniskā pieteikšanās sistēma”.