„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Skolotāju algu nākotne ir miglā tīta

Augustā tradicionāli aktualizējas pedagogu darba algu un neskaitāmo likumdošanas jauninājumu jautājums. Latvijā jebkura arodbiedrība tiek uzskatīta par organizāciju, kas cīnās ar oficiālo varu, un abu pušu viedoklis parasti kardināli atšķiras. Kārtējo reizi to apliecināja Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Jānis Krastiņš. Viņš Daugavpilī vairākkārt uzsvēra, ka arodbiedrībai uz daudzām problēmām ir citādāks skatījums, nekā Izglītības un zinātnes un Finanšu ministrijai. To lēmumi dažkārt nav pielietojami reālajā dzīvē un solījumi ir tikai skaļi vārdi. Piemēram, Finanšu ministrija šī gada jūlijā piedāvāja atcelt Ministru kabineta lēmumu par papildus 6 miljonu latu piešķiršanu pedagogu darba algām. Pat izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis to nosauca par bezprecedenta gadījumu.

Arodbiedrība cer, ka tai izdosies panākt pedagogu minimālās algas paaugstinājumu no 280 līdz 310 latiem. J. Krastiņš arī aicināja skolotājus iet kopsolī ar laiku, būt radošiem un daudz ko mācīties no bērniem. Tas ir aktuālāk vecākās paaudzes pedagogiem, kuri audzināti padomju sistēmā.

Visu rakstu lasiet 30.augusta numurā.