„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+2.9 °C
apmācies

Saulīte lutināja, taču zivis neķērās

Pēc piecām stundām ar lomiem krastā atbrauca tikai dažas ekipāžas. Saulīte lutināja visus, taču zivis bija gudrākas -- neķērās. Sacensību tiesnesis, liels copes cienītājs Voicehs Juhnevičs pastāstīja, ka ar laiku paveicās zivīm nevis makšķerniekiem -- dzidrajā Višķu ezerā zivis nedz laivas, nedz copētājus pa gabalu nesajūt, kad ir apmācies vai ir lietus.

Tomēr galvenais tiesnesis Eduards Lihoveckis pauda prieku, ka, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kad uzvaru garantēja vienīgā noķertā nelielā zivs, šī cope bija krietni veiksmīgāka. Turklāt rīdziniekam Mārtiņam Jurušam uzsmaidīja divkārša laime -- ar spiningu viņš noķēra ne tikai līdaku, bet arī plaudi (reti kad tāda zivs uzķeras uz šādas makšķeres), turklāt tā bija sacensību lielākā zivs. Tāpēc viņš saņēma galveno balvu -- V. Lenčevska piemiņas kausu.

Visu rakstu lasiet 15.oktobra numurā.