„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Mākslinieki grafikā atspoguļoja Daugavpils cietoksni

14.oktobrī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā ar izstādi „Cietokšņa griezums” noslēdzās 2. Latgales grafikas simpozijs. Piecas dienas Lietuvas, Rīgas, Ventspils un Daugavpils mākslinieki izzināja un grafikā attēloja Daugavpils cietoksni.

Kā teica Marka Rotko mākslas centra vadītāja vietnieks Māris Čačka, darbos ir sajūtamas cietokšņa krāsas, noskaņas, arī smaržas. Lāsma Pujāte no Rīgas stāsta par Mihaila ielu, Vaidotas Janulis no Lietuvas ievērojis metāla āķi, kas tika iemūžināts mākslas darbā.

Interesantu dāvanu centram ir sarūpējis Rīgas mākslinieks Māris Subačs -- 55 grafikas darbus un vienu lielu sienas gleznojumu. Gandrīz visus darbus apvieno viena tēma -- „Pasakas par Rotko, Daugavpili un rudeni”.

Simpozija dalībnieki Marka Rotko mākslas centram bija sarūpējuši ne tikai bagātīgu grafiku klāstu, bet arī ar autogrāfiem rotātu ķirbi, savukārt centra vadītājs Aleksejs Burunovs pasniedza Pateicības rakstus un piemiņas veltes.