„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Kam ir vajadzīgi jaunie sportisti?

„Sporta jomas ierēdņi netiek galā ar saviem tiešajiem pienākumiem. Rodas jautājums, kāpēc viņi, kā arī visa pašreizējā sistēma, ir vajadzīga, ja nespēj nodrošināt sportistam pilnvērtīgu treniņu procesu un dalību sacensībās,” sporta funkcionāriem kritiku veltīja uzņēmējs Igors Golubevs.

Paust šādu viedokli viņu pamudinājis „Latgales Laika” 20. septembra numurā publicētais raksts, kurā Daugavpils domes Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs un Olimpiskā centra vadītājs Uldis Pastars izteica savu viedokli par bērnu sporta attīstību. „Viņi strīdas savā starpā, nespēj sadalīt naudu, bet sportisti iet projām no mums, jo funkcionāri nespēj tiem nodrošināt apstākļus,” saka I. Golubevs, kurš vairāku gadu laikā palīdzējis ne vienam vien sportistam, nodrošinot finansiālu atbalstu, lai viņi varētu startēt sacensībās. „Man ir noteikums – naudu dodu tad, ja visas instances ir atteikušas finansējumu. Kad visi varianti ir izmantoti, un sportistiem atliek vien cerēt uz sponsoru palīdzību.”

Ļubovas Kopilovas audzēkne Karalīna Tjapko pirmos panākumus cīņas sportā guva 2008. gadā –viņa izcīnīja sudraba medaļu Eiropas čempionātā kadetiem, pēc gada savu sasniegumu atkārtoja. No 2013. gada 1. septembra Karalīna strādā par treneri Liepājā. Pašvaldība uzreiz piešķīra viņai 32 stundas nedēļā, dzīvokli un kā aktīvai sportistei maksā 100 latu stipendiju. Normālas attieksmes trūkums noveda pie tā, ka sportiste aizbrauca no dzimtās Daugavpils.

Saistībā ar Karalīnas braucienu uz Eiropas čempionātu izveidojās konfliktsituācija, kas brieda Latvijas cīņas federācijā. Sergejs Kursītis, kurš federācijā ir sieviešu cīņas kurators, ir arī Daugavpils BJSS treneris. I. Golubevs un Ļ. Kopilova uzskata, ka tieši viņa dēļ K. Tjapko netika nodrošināts finansējums, kas arī pamudināja sportisti pamest Daugavpili.

Visu rakstu lasiet 22.oktobra numurā.