„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.5 °C
apmācies

Pirmās līgas čempioniem novēlēja iekarot jaunas virsotnes

BFC „Daugava” gandrīz četru gadu laikā kopš izveidošanas brīža no viduvējas Latvijas pirmās līgas čempionāta komandas ir kļuvusi par čempioni. Komanda ieguva tiesības nākamajā gadā spēlēt virslīgā. Kas būs pēc pusgada, ir grūti paredzēt, bet centra vadība ir noskaņota cīnīties stiprākajā līgā.

Futbolistus un trenerus 11. novembrī sumināja Daugavpils pilsētas domē. Futbola centra izpilddirektors Andrejs Sipailo atzīmēja, ka komandas kodolu veidoja jaunieši un viņi attaisnoja cerības. Tika piesaistīti arī spēlētāji, kas guvuši pieredzi virslīgā, arī tas veicināja progresu. Acīmredzami ir audzis jauno futbolistu profesionālais līmenis, un tagad viņi vēlas iekarot augstākas virsotnes.

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis apsveica komandu. Viņš novēlēja jauniešiem tiekties uz priekšu, progresēt un iekļauties Eiropas klubos, kā arī pauda cerību, ka tuvākajā nākotnē futbola cienītāji varēs vērot komandas spēles Eirokausu izcīņā.

Kluba vadība pateicās pašvaldībai par atbalstu, kā arī paziņoja, ka ir gatava arī turpmāk aizstāvēt pilsētas godu, piesaistīt skatītājus un demonstrēt skaistu futbolu.

Dome uzdāvināja futbolistiem suvenīrus, bet komandai pasniedza Daugavpils karogu. Centra direktors Aleksandrs Isakovs teica, ka šī simboliskā dāvana sevi attaisnos, jo esot ieplānots mainīt komandas nosaukumu. Acīmredzot, nākamajā sezonā komanda sauksies „Daugavpils”.

BFC „Daugava” nav pirmā Daugavpils komanda, kas ir uzvarējusi pirmajā līgā, bet pirmā, kuru atbalsta tik spēcīga futbola struktūra, kas rūpējas par savu jauno futbolistu audzināšanu.

Pagājušajā sezonā BFC „Daugava” jau bija tuvu iekļūšanai virslīgā, cīnījās par iekļūšanu tajā. Savukārt šogad neļāva šaubīties par savu pārākumu un izcīnīja čempionu titulu un tiesības startēt virslīgā.