„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Anastasija Grigorjeva lūdza uzlabot vidi treniņiem

Aprīļa sākumā Anastasija Grigorjeva kļuva par trīskārtēju Eiropas čempioni brīvajā cīņā. Pirmo titulu sportiste izcīnīja 2010. gadā, savus panākumus atkārtoja 2012. gadā un šogad aizstāvēja titulu.

Savu uzvaru Anastasija svinēja Daugavpils pilsētas domē. Pēc nodokļu atvilkšanas sportistei tika izmaksāta 4296 eiro prēmija, trenerim Sergejam Kursītim - 1067 eiro un tikpat saņēma arī Anastasijas pirmā trenere Ļubova Kopilova.

a.Grigorjeva pastāstīja, ka pēc uzvaras valdījušas citas emocijas. Tās atšķīrās no pirmajiem panākumiem Eiropas sacensībās: „Patīkami pierādīt, ka joprojām esmu pirmā Eiropā.”

Anastasija vērsās pie pilsētas vadības ar vienu lūgumu: „Es atļaušos pielikt darvas karoti medus mucai. Galvenokārt es trenējos Daugavpilī, jo mājās man gatavoties ir daudz ērtāk. Šeit es jūtos daudz drošāk un mierīgāk. Pilsētai esmu dāvājusi nevienu vien uzvaru, tāpēc man laikam ir tiesības pieprasīt no pašvaldības uzlabot treniņu apstākļus. Pie kā gan lai es vēl griežos, ja ne pie jums? Galvenie treniņi notiek sporta kompleksā „Celtnieks”. Jau vairākkārt esam turp aicinājuši speciālistus, ekspertus, pašvaldības pārstāvjus, lūguši kaut ko darīt. Atnāk, apsola, bet nekas nenotiek. Ziemā temperatūra nepārsniedz 8 grādus siltuma, ventilācijas nav. Sienas vienmēr ir mitras. Pelējums. Nav atsevišķas ģērbtuves, jo grupā trenējas tikai puiši. Man nākas pārģērbties priekštelpā. Mēs nesūdzamies, bet, ja pastāstītu par saviem Daugavpils apstākļiem kolēģiem citur Eiropā, viņi ļoti izbrīnītos."

Visu rakstu lasiet 25.aprīļa numurā.