„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.5 °C
neliels sniegs

Noteica prioritāros sporta veidus

Izglītības un kultūras komitejas sēdē Daugavpils domes deputāti noteica, kuri sporta veidi Daugavpilī būs prioritāri.

Prioritātes nosaka jaunie pašvaldības noteikumi par finansējuma piešķiršanu no pilsētas budžeta sporta biedrībām un organizācijām. Jauno noteikumu izstrādes mērķis ir konkrētāka un caurskatāmāka līdzekļu sadale, „bez emocionāliem un subjektīviem faktoriem”, paskaidroja domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis.

Prioritāros sporta veidus noteica, pamatojoties pilsētas tradīcijās, to popularitātē un pieprasījumā, kā arī pēc sasniegtajiem rezultātiem. Tie ir četri komandu sporta veidi – vīriešu hokejs, vīriešu futbols, vīriešu un sieviešu volejbols un sieviešu basketbols, un septiņi individuālie sporta veidi – spīdvejs, bokss, brīvā cīņa, grieķu—romiešu cīņa, smagatlētika, vieglatlētika un paukošana. Prioritārie sporta veidi varēs saņemt vairāk nekā 3 tūkstošus eiro gadā, savukārt pārējiem sporta veidiem 3000 eiro būs maksimālā summa.