„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Janīna Kursīte: „Mediķi nedrīkst izturēties pret pacientiem kā pret dzīvniekiem”

Saeimā Latgales vēlēšanu apgabalu pārstāv no partijas „Vienotība” saraksta ievēlētā Latgales partijas biedre, Daugavpils novada Višķu pagasta z/s „Ziediņi” īpašniece Janīna Kursīte. Apmeklējot svētku dienās audžuģimenes un aprūpes centrus Latgalē, viņa secinājusi, ka sociālajā jomā šogad būšot daudz darāmā, taču ar steigu jārisina problēmas arī citās jomās, piemēram, medicīnā, izglītībā un lauksaimniecībā.

Šā gada valsts budžetu viņa sauc par sociālo un aizsardzības budžetu, vismaz naudas tajā nav palicis mazāk, bet dažām jomām pat piešķirts vairāk. Gan izglītības, gan veselības nozarei klāt papildus nācis 31 miljons eiro, vadība lemj par miljona piešķiršanu kompensējamiem medikamentiem, pašvaldības saņems naudu ceļu sakārtošanai, bet mazās pašvaldības arī izlīdzināšanas dotāciju. Latgalē tiks sakārtoti vairāki ceļi, renovēta maģistrāle Kauņa-Sanktpēterburga posmā no Daugavpils līdz Špoģiem un ceļš posmā no Špoģiem līdz Nīcgalei, bet grants ceļš Vārkavā beidzot tiks pie rupjā seguma.

Pērnā gada nogalē Janīna Kursīte tikās ar Daugavpils reģionālās slimnīcas vadību, lai runātu par aktuālām problēmām. Runājot par medicīnu pilsētā, J. Kursīte ir ļoti kritiska un strikta. Viņa uzsver, ka viena no problēmām ir pašu mediķu attieksme pret pacientiem. Deputāte cer, ka reģionālās slimnīcas vadība šo jautājumu savā iestādē sakārtos, jo pagaidām nedz no medmāsām, nedz ārstiem neesot jūtams, ka pacients viņiem ir svarīgs. „Kad vetārsts operēja manu suni, viņš pret to izturējās ļoti cilvēcīgi, man pat asaras bira. Kad ieliku slimnīcā savu tēvu, asaras bira vēl vairāk, jo tur pret sirmgalvi izturējās kā pret dzīvnieku. Mūsu valstī ir dzīvnieku aizsardzība, bet kāpēc nav cilvēku aizsardzības slimnīcās?” ar rūgtumu saka Saeimas deputāte. 

Visu rakstu lasiet 6. janvāra numurā.

Komentāri

06.01.2015 15:40
oto
Pašlabuma meklētāja. Savas prāta spējas nodemonstrēja LNT Top 10.