„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.5 °C
apmācies

Jaungada skrējiens bija aizraujošs

Tradīcijai Jaungada priekšvakarā sapulcēties Daugavpilī, Vienības laukumā un pārbaudīt savu plaušu un muskuļu izturību ir apritējuši 15 gadi. Piecpadsmito reizi skriešanas cienītāji pulcējās pie pilsētas egles, lai dotos skrējienā ap Dubrovina parku.

Līdz šim skrējiens notika 31. decembrī, bet šoreiz to rīkoja vienu dienu agrāk, taču svētkus tas neizbojāja, arī laika apstākļi bija labvēlīgi. Pašvaldības vadītāji pirmo reizi ne tikai uzrunāja skrējiena dalībniekus, bet arī savus vārdus apliecināja ar darbiem, noskrienot simbolisku apli. Atcerēties jaunību nolēma Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, Sporta pārvaldes vadītāja Mihails Jenbajevs un Sporta pārvaldes vadītāja vietnieks Aleksandrs Isakovs.

Elites grupā galvenā cīņa izvērtās starp Andreju Blakunovu un Oļegu Andrejevu. Apli pēc apļa līderu grupa palika aizvien mazāka, bet distances vidū atlēti cīnījās viens ar otru. A. Blakunovam izdevās atrauties pēdējā pagriezienā un finišēt vienatnē, izcīnot uzvaru otro gadu pēc kārtas. O. Andrejevs bija spiests atgriezties pēc micītes, kas nokrita atbildīgā brīdī, citādi būtu jāsniedz nopietni paskaidrojumi meitai. Tas arī bija izšķirošais brīdis, citādi, visdrīzāk, par līdera godu būtu jācīnās finiša spurtā. Trešo vietu izcīnīja Imants Suveizda.

Visu rakstu lasiet 6. janvāra numurā.