„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Festivāla „Sudraba zvani” galveno balvu izcīnīja Siguldas koris

Daugavpilī vienpadsmito reizi notika starptautiskais garīgās mūzikas festivāls „Sudraba zvani”. Šogad tajā piedalījās vairāk nekā 60 kolektīvi un 100 solisti no Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Dānijas, Ungārijas, Polijas, Lietuvas un Somijas, kopumā vairāk nekā 2000 cilvēku.

Dalībnieki sacentās 12 kategorijās, t. sk. pirmo reizi tika noteikti labākie kolektīvi -- pareizticīgo, vecticībnieku, katoļu un luterāņu mūzikas izpildītāji. Pirmo reizi notika arī jauno solistu (līdz 16 gadiem) konkurss, kuri dziedāja Ziemassvētku dziesmas. Konkursu rīkoja Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskola.

Kā festivāla preses konferencē atzīmēja tā idejas autors un mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs, aptuveni 50 kolektīvi bija atbraukuši uz festivālu pirmo reizi.

Par galvenajām balvām cīnījās septiņi labākie kolektīvi, t. sk. arī mūzikas skolas mācību koris J. Ustinskova vadībā. Siguldas novada kultūras centra jauniešu kora „Atvars” emocionālais dziedājums, kas no čukstiem pārgāja kliedzienā, aizrāva ne tikai skatītājus, bet arī žūriju, kura vienbalsīgi piešķīra tam festivāla galveno balvu (2000 eiro).

Visu rakstu lasiet 13. janvāra numurā.

Par galvenajām balvām cīnījās septiņi labākie kolektīvi, t. sk. arī mūzikas skolas mācību koris J. Ustinskova vadībā.