„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.0 °C
apmācies

Uz trotuāru uzkopšanas rēķina taupīt nedrīkst

Pirmdienas rītā Daugavpils iedzīvotāji pret savu gribu kļuva par slidotavas apmeklētājiem, turklāt tā bija visā pilsētā. Lai tiktu uz darbu, gājējiem nācās pārvietoties kā pīlēm pa ledu, jo pilsētas centrā trotuāri nebija nokaisīti ar pretslīdes maisījumu.

Preses konferencē pilsētas domē „Latgales Laiks” painteresējās, kāpēc trotuāri ir šādā stāvoklī, kā arī jautāja, vai uzņēmums „SpecATU”, kas sakopj pilsētu ar tehnikas palīdzību, un Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums, kura rīcībā ir sētnieki, saskaņo savu darbību.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Vadims Semoņenko atbildēja, ka uzņēmumiem ir saskaņots darbu grafiks, pilsētas ielās strādā 65 sētnieki, trotuārus tīra 12 tehnikas vienības. „Taču dažu ielu rekonstrukciju dēļ sētniekiem ir pieaudzis darba apjoms, bet finansējums - sarucis par 9,5%,” teica V. Semoņenko. Viņam uzreiz iebilda domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, kas atzīmēja, ka finansējums nav samazināts. „Jums neviens nav devis atļauju netīrīt pilsētas ielas,” teica J. Lāčplēsis. „Ielas ir jāsakopj laikus. Un jums nav dota atļauja palielināt uzkopšanas cenas. Es lūdzu jūs nekad neatsaukties uz to, ka jūs uzkopjat retāk tikai tāpēc, lai ietaupītu naudu. Tas ir nepieļaujami,” teica priekšsēdētājs. Kā atzīmēja Vadims Semoņenko, 65 sētnieku pietiekot, lai sakoptu pilsētu.

Komentāri

14.01.2015 15:16
Sandra
Tas kas darījās vakardien un aizvakar Daugavpils centrā uz gājējo ietvēm bija prātam neaptverami..viena slidotava pa velti un ūdens peļķes apkārt..tāds iespaids,kad sētnieki paši nebija spējīgi iziet uz ielas nostāvēt,kur nu vēl kādu smilšu sauju uzbērt uz ietves..