„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Ir pāragri runāt par lielu apkures tarifa samazinājumu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija izplatījusi paziņojumu, ka janvārī samazināsies apkures tarifs tiem uzņēmumiem, kuros tas ir piesaistīts dabasgāzes cenai, samazinājums gaidāms arī februārī un martā.

Šādus secinājums regulators izdarījis, pamatojoties uz AS „Latvijas gāze” publiskoto informāciju, ka janvārī dabasgāzes cena ir 277,46 eiro par tūkstoš kubikmetriem. Saskaņā ar uzņēmuma prognozēm par dabasgāzes cenas samazinājumu 2015. gada pirmajā ceturksnī, februārī 1000 kubikmetru cena varētu būt 270,35 eiro, bet martā – 256,12 eiro. Rīgā, kas ir lielākais patērētājs, tarifs martā, salīdzinājumā ar 2014. gada novembri, varētu samazināties par 8%.

Uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Andrejs Kuzņecovs paziņoja, ka pagaidām nav oficiālas informācijas par to, ka samazināsies dabasgāzes cena un, attiecīgi, arī tarifi. Daugavpilī decembrī tarifs bija 59,87 eiro par megavatstundu (bez PVN), tāds pats tas bija arī septembrī un oktobrī. Janvārī daugavpilieši par siltumu maksās pēc nedaudz zemāka tarifa – 59,11 eiro par megavatstundu, kā arī pastāv iespēja, ka šāds tarifs saglabāsies arī februārī. Izteikt tālejošākas prognozes pagaidām nav jēgas, saka A. Kuzņecovs.

Visu rakstu lasiet 16. janvāra numurā.