„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Mākslas skolas satikās netradicionālās modes „Karnevālā”

Vecas vinilas skaņuplates, izlasītais „Latgales Laiks”, sagriezts strēmelēs vai salīmētām veselām lapām, arī kartons. Tas viss noderēja Špoģu mūzikas un mākslas audzēkņiem un vizuālās mākslas skolotājai Anitai Karpenko, pagatavojot tērpu kolekcijas „Papīra čikas” un „Trakās kartona lelles”. Tās bija izrādītas netradicionālajā modes skatē -- konkursā „Karnevāls” 10. janvārī Špoģu mūzikas un mākslas skolā. Pasākums notika pirmo reizi, un špoģieši kļuva par laureātiem.

Skatē-konkursā, ko vērtēja mākslinieku un pašvaldību pārstāvju žūrija, otrā godalga piešķirta Naujenes mūzikas un mākslas skolai par kolekciju „Kuģi debesīs” un Krāslavas mākslas skolai par kolekciju „Sestais elements”, bet ar trešo godalgu sumināja Daugavpils bērnu mākslas skolu „Saules skola” par kolekciju „Barā siltāk”. Ar muzikālu sveicienu dzimtajā skolā ciemojās Laura Bicāne, tāpat konkursanti līksmoja diskotēkā.

Visu rakstu lasiet 16. janvāra numurā.