„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.9 °C
daļēji mākoņains

Bērniņu dzimst vairāk un cilvēki laulājas

Desmit jaundzimušo un 10 laulāto pāru vairāk nekā pirms gada. Šī ir 2014. gada priecīgā statistika Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļā.

Nodaļas vadītāja Valija Jurķāne un viņas vietniece Grieta Malnača priecājas par katru jaundzimušo un jauno ģimeni, tas ir tas pamats, uz kura būvējams katra novada, pilsētas, valsts labklājības pamats. „Pagājušajā gadā reģistrēts 171 mazulis, un tas ir par 17 bērniņiem vairāk. Vairāk dzimuši puikas -- 91, pārējās -- 80 -- ir meitenes. Turklāt novadā piedzimuši 4 dvīņu pāri, un tas visa gada griezumā ir daudz,” „Latgales Laikam” pastāstīja V. Jurķāne.

Pēc jaundzimušo statistikas 70 māmiņas ir iepriecinājis pirmais mazulis, 60 māmiņām ir piedzimis otrais bērniņš. Novads arī kļuvis bagātāks ar 29 daudzbērnu ģimenēm -- tām ir piedzimis trešais bērniņš, tikmēr kuplās saimes kļūs vēl kuplākas -- ceturtais, piektais vai sestais bērns ir reģistrēts 6 ģimenēs. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, vairāk jaundzimušo reģistrēts Višķu, Sventes, Medumu, Līksnas, Vecsalienas un Ambeļu pagastā.

Visu rakstu lasiet 23. janvāra numurā.