„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+8.2 °C
mērens lietus

Siltināto māju iedzīvotāji par apkuri maksā mazāk

Pērnā gada decembris diennakts vidējās gaisa temperatūras ziņā bija nedaudz aukstāks par 2013. gada decembri – attiecīgi mīnus 2,3 un plus 1 grāds.

Daugavpilī 2014. gada decembrī apkures vidējā maksa par vienu kvadrātmetru bija 1,46 eiro, tarifs – 59,87 eiro par megavatstundu (bez PVN). Pirms gada viena kvadrātmetra apkurināšana maksāja 1,18 eiro, lai gan tarifs bija augstāks – 61,62 eiro par megavatstundu (bez PVN). Šādu informāciju sniedza uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” abonentu daļas vadītāja Natālija Vohminceva.

Viena kvadrātmetra apkures izmaksas daļēji vai pilnībā siltinātās mājās daiļrunīgi liecina, ka ir jēga siltināt un remontēt savas mājas. Piemēram, mājā Kandavas ielā 4, kur katrā dzīvoklī ir uzstādīti individuālie siltumskaitītāji, cena par kvadrātmetru svārstās no 37 centiem līdz 1,45 eiro – viss atkarīgs no tā, kādu temperatūru izvēlas iedzīvotāji. Savukārt mājas Vienības ielā 4 iedzīvotāji maksāja no 71 centa līdz 1,31 eiro, Imantas ielā 35 – no 67 centiem līdz 1,45 eiro.

Visu rakstu lasiet 23. janvāra numurā.