„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+7.6 °C
apmācies

Dienēt armijā bieži neļauj veselība

Vizītē Latgalē bija ieradies aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis un Nacionālo bruņoto spēku komandiera vietnieks Juris Zeibārts. Daugavpils un Rēzeknes apmeklējuma galvenais mērķis bija piemiņas pasākumi, veltīti Latgales atbrīvošanas 95. gadadienai.

Atbildot uz „Latgales Laika” jautājumu, vai beidzamajā laikā ir augusi valsts iedzīvotāju interese par dienestu Latvijas armijā, R. Vējonis atzīmēja, ka kopumā pieaugusi interese par zemessardzi, turklāt interesējas gan vīrieši, gan sievietes, gan jaunieši, kā arī vecāka gadagājuma cilvēki. Pagājušajā gadā zemessardzē iestājās 815 cilvēki. Savukārt bruņotajos spēkos pastāvīgi notiek rotācija un brīvās vietas vienmēr tiek aizpildītas. Taču tiem, kuri vēlas dienēt armijā, ir nopietnas veselības problēmas, atzīmēja ministrs. Nākotnē ļoti nopietni jāpārdomā un jāpārskata, kādu fizisko sagatavotību jaunieši iegūst skolās, kā arī jauniešu veselības stāvoklis. Nereti ir tā, ka jaunietis nespēj izpildīt elementārus normatīvus, pastāstīja R. Vējonis. Kā teica J. Zeibārts, interese par NBS ir liela, turklāt ļoti daudz gan regulāro armiju, gan zemessardzi papildina tieši dažādu tautību Latgales iedzīvotāji.

Visu rakstu lasiet 23. janvāra numurā.