„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Cietoksnī īstenos divus būvju drošības projektus

Lai rūpētos par daudzo tūristu drošību, Daugavpils domes komiteju locekļi pieņēma lēmumu finansiāli atbalstīt cietokšņa redutes glābšanas pasākumu.

Redute ir viens no cietokšņa aizsardzības elementiem, tas ir papildu nocietinājums starp zemes vaļņiem, būvēts no sarkanajiem ķieģeļiem. Pavisam cietoksnī ir 6 redutes. No nepieciešamajiem 4500 eiro Kultūrkapitāla fonds projektu konkursā piešķīra 3000 eiro.

Piektā redute atrodas aiz bijušās estrādes, gar to stiepjas tūristu taka. Būve ir bēdīgā stāvoklī, ir bīstami iet tai garām, nemaz nerunājot par atrašanos tās iekšpusē. Pagaidām nav runas par redutes atjaunošanu, jo tas ir ļoti dārgi, bet tiks meklēti risinājumi, lai to iekonservētu.

Vēl viens drošības izpētes projekts ir saistīts ar kreisā flanga astoto bastionu. Arī šajā gadījumā līdzekļi daļēji saņemti no Kultūrkapitāla fonda (2500 eiro), bet kopumā vajadzīgi 2964 eiro. Trūkstošos līdzekļus piešķirs pašvaldība. Kazemāts atrodas pa kreisi no Tūrisma informācijas un kultūras centra, tūristiem ļoti patīk tajā ienākt, taču ēka nav droša.