„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Sievišķība un spēks papildina viens otru

Egita Terēze Jonāne

Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas inspektore Dana Rimvide-Mickeviča augusta sākumā uzvarēja svara stieņa spiešanā guļus un divcīņā (svara stieņa spiešana guļus plus vilkme no zemes) Pasaules policijas un ugunsdzēsēju sporta spēlēs, kas notika ASV pilsētā Losandželosā.

Dana startēja ar saviem Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas kolēģiem Genādiju Kaminski, Denisu Perkunu, Artūru Davidovu, Viktoru Ļeščovu un Andreju Domaņinu. Turklāt arī A. Davidovs izcīnīja godalgas -- sudraba medaļu augstlēkšanā un bronzas godalgu 400 m barjerskrējienā, bet A. Domanins zeltu svarcelšanā. Jāiestarpina, ka Daugavpils pašvaldības policijas komanda Pasaules sporta spēlēs sacentās jau sesto reizi.

Vaicāta, kāpēc izvēlējusies vīriešiem raksturīgu sporta veidu, Dana teica, ka  sievišķība un spēks jeb fiziskā sagatavotība papildina viens otru. Viņa sporto, lai labi justos. Dana atzīst: „Ne velti ir teiciens, ka veselā miesā dzīvo vesels gars. Sports un pareizs uzturs ir mans dzīvesveids. Turklāt pašvaldības policijas darbiniekiem jākārto normatīvi. Ja inspektors nebūs veikls, kustīgs, spēcīgs, viņš nespēs palīdzēt tiem, kurus apdraud briesmas.”

Visu rakstu lasiet 5.septebra numurā.