„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.1 °C
daļēji mākoņains

Novadā palielināts finansējums daudzdzīvokļu ēku siltināšanai

freeimages.com

Lai arī Daugavpils novada domes budžetā no pērn ieplānotajiem līdzekļiem dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanai palicis atlikums, šī gada budžetā paredzēts šo finansējumu pat vēl palielināt no 100 līdz 120 tūkstošiem eiro. Šādu palielinājumu pašvaldība skaidro ar to, ka šogad cer sagaidīt vismaz desmit ēku siltināšanas pieteikumus. Iedzīvotāju aktivitāte esot pieaugusi, jau izskatīti četri pieteikumi, tomēr pagaidām atbildīgā komisija atbalstījusi divus no tiem. 

Pirmā „zaļo gaismu” no Daugavpils novada domes par līdzfinansējuma piešķiršanu energoefektivitātes pasākumiem saņēmusi daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Skrudalienas pagastā Silenē, Skaistajā ielā 12. Lai gan līdzīgā stāvoklī atrodas divas ēkas vienā un tajā pašā ielā, turklāt abas pieteiktas līdzfinansējuma saņemšanai, pagaidām izlemts atbalstīt tikai vienas dzīvojamās mājas dzīvokļu remontu, jo izvērtēts, ka tikai šīs mājas īpašnieki varēs atļauties piedalīties siltināšanas izdevumu segšanā.

Kāpēc otrai mājai Silenē, Skaistajā ielā 14, atbalsts pagaidām ir atlikts, Daugavpils novada domes izpilddirektore un daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes veicināšanas komisijas vadītāja Vanda Kezika pamato ar to, ka īpašnieku un īrnieku parāds pārsniedz saistošajos noteikumos noteikto slieksni. Tas paredz, ka ēkas iedzīvotājiem jābūt maksātspējīgiem, proti, maksājumu parāds par apsaimniekošanu vai īri nedrīkst būt lielāks par 15%. „Šajā mājā no astoņiem iemītniekiem pieciem ir maksājumu parādi,” pašvaldības Finanšu komitejas sēdē minēja V. Kezika.

Pilnu rakstu lasiet 26. janvāra numurā