„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Spriedīs par tūrisma attīstību

Publicitātes foto

Daugavpils novada dome diskutēs par tūrisma attīstību un nepieciešamību veidot atsevišķu stratēģiju šīs nozares attīstībai.

Tas nolemts sakarā ar neskaidrībām, kas radās apvienotajā komiteju sēdē par tūrisma, atpūtas un kultūras aģentūras „TAKA” izstrādāto vidēja termiņa attīstības stratēģiju 2018.-2020. gadam. Aģentūras direktors Ronalds Gradkovskis informē, ka pagaidām tā nav apstiprināta. “Daudzi jautājumi attiecas uz tūrismu, bet neattiecas uz aģentūru,” skaidro R. Gradkovskis, “ir diezgan daudz pašvaldības iestāžu, kultūras, attīstības, pagastu pārvaldes, kas īsteno dažādus tūrisma projektus, bet “TAKA” tos neuzrauga, tikai popularizē.”

Arī novada domes izpilddirektore Vanda Kezika norāda, ka radušās šaubas, vai iestādes izstrādātā stratēģija nav pārāk plaša. Lai atrisinātu neskaidrības, plānots izveidot darba grupu. Turklāt, tā kā šogad uzsākta jaunās novada ilgtspējīgas attīstības programmas izstrāde, iespējams, tiks radīta atsevišķa tūrisma stratēģija.

Izstrādātajā aģentūras stratēģijā uzsvērta velomaršrutu un infrastruktūras uzlabošana, ūdens tūrisma attīstības iespējas.