„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Ziņa par indīgiem zirnekļiem nav patiesa

Aculiecinieku foto

Pirmdienas rītā Rīgā sabiedriskā transporta pieturās parādījās plakāti, kas brīdina iedzīvotājus uzmanīties no indīgiem zirnekļiem un kā ziņas autors uz tiem minēta Veselības inspekcija. Izvietotajos plakātos vēstīts, ka zirnekļi Latvijā parādījušies līdz ar klimatiskajām pārmaiņām. 

Veselības inspekcija (VI) uzsver, ka sabiedriskās vietās izvietotā informācija par zirnekļiem ir viltus ziņa un noteikti nav nākusi no inspekcijas. Par šo notikumu VI ir  vērsusies policijā un aicina iedzīvotājus tamlīdzīgos gadījumos pārbaudīt informāciju arī Veselības inspekcijas mājas lapā, informē VI Vadītāja biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Šķēle.

Jāteic, ka šādi nelāgi joki nav jaunums. Pavisam nesen sociālajos tīklos tika izplatīta viltus ziņa par tirdzniecības parka „Alfa” sabrukšanu. Šī publikācija parādījās 15. jūlijā interneta vietnē "redzams.net", autori maldināja sabiedrību, ka, sabrūkot veikalam, cietuši vairāki cilvēki un simtiem cilvēku gājuši bojā. Valsts policija ķērusies klāt šim gadījumam un solās darīt visu, lai viltus ziņas publicētājus identificētu un aizturētu.

Jāteic, ka sociālajos tīklos regulāri parādās arī citas viltus ziņas, kurām, par nožēlu, sociālo tīklu lietotāji tic un ar tām dalās tālāk, pat neiedziļinoties un necenšoties pārbaudīt šo informāciju.