„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Atbalstīti pieci Līvānu novada uzņēmumi

livani.lv

Pašvaldības atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai, produkcijas un pakalpojumu klāsta pilnveidošanai un jaunu darba vietu veidošanai Līvānu novadā saņems pieci uzņēmumi, kas piedalījās uzņēmējdarbības atbalsta konkursā „Līvānu novads VAR 2018”.

Pavisam dalībai konkursā saņemti 16 projektu pieteikumi. Konkursa pretendentiem bija iespēja saņemt pašvaldības līdzfinansējumu līdz 2000 eiro, nepārsniedzot 80% no projekta kopējām izmaksām. Pieteikties atbalstam varēja uzņēmumi, kas reģistrēti un darbojas Līvānu novadā.

Pašvaldība finansiāli atbalstījusi piecus uzņēmumus par kopējo summu 8172 eiro, piešķirot minētos līdzekļus biznesam nepieciešamo iekārtu, aprīkojuma un inventāra iegādei. Uzņēmumu atbalstam pašvaldības budžetā šogad bija atvēlēti 5000 eiro, bet Līvānu novada domes deputāti lēma par papildus finansējuma piešķiršanu.

Atbalstīts SIA „Linlivar” projekts „Aprīkojuma iegāde jaunu produktu un pakalpojumu attīstībai kafejnīcā 5. elements” (picas krāsns un planetārā miksera iegāde), SIA „Grīva L” projekts „Zāģis”’ (lentzāģa, ruļļu galda, zāģlentas iegāde), SIA „Anca-R” projekts „SIA „Anca-R” (lāzerdedzināšanas iekārtas iegāde), IK „Mažors” projekts „Skaistums visiem” (invalīdu pacēlāja iegāde) un SIA „Priede L” projekts „Industriālo palešu ražošanas modernizācija" (pneimatisko naglotāju iegāde).

Pašvaldība plāno šādu konkursu rīkot arī turpmāk, iespēju robežās palielinot konkursa finansējumu.