„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Rēzeknē Zaļo tirgu pārvieto, bet tirgotāju tajā joprojām nav

rezekneszinas.lv

Rēzeknē pirms diviem gadiem tika izveidots Zaļais tirgus, kas atradās iepretim pilsētas Centrāltirgum Latgales ielā. Tirgus neguva atsaucību un lielākoties stāvēja tukšs, bez tirgotājiem un pircējiem. Tāpēc tika pieņemts lēmums mainīt tirgus atrašanās vietu. Koka konstrukciju nojumes izveidošana pirms diviem gadiem izmaksāja 14 tūkstošus eiro, tagad konstrukciju pārvešana uz citu pilsētas mikrorajonu un tirgus laukuma iekārtošana papildus izmaksāja vairāk nekā 29 tūkstošus eiro.

Pirmajā Zaļā tirgus darbības dienā, kopš tas pārvietots uz Rēzeknes Ziemeļu mikrorajonu, ap pusdienlaiku nav neviena, kurš gribētu tirgoties. Iedzīvotāju domas par Zaļā tirgus jauno vietu  ir dažādas. Kādu uztrauc vai būs, kas tirgojas, citam šķiet, ka vieta nav atrasta piemērota:

“Mēs jau teicām, ka varēja būt aiz “Mego” veikala vai pie “Mego” veikala, šeit satiksme, mašīnas. Es nezinu. Nopirkt kaut ko - zaļumus, ogas, sēnes nopirktu. Mēs jau runājām, ka gribētu Zaļo tirgu vajag Ziemeļu rajonā”.

Sieviete ir pārsteigta, ka pirmajā dienā nav neviena tirgotāja. Pieļaujot, ka arī turpmāk tirgošanos varētu traucēt tas, ka zemnieki mēdz savu produkciju pircējiem vest uz mājām.

Zaļais tirgus atrodas pie daudzstāvu mājām, tā infrastruktūru veido desmit koka konstrukcijas nojumes, kas tika izveidotas pirms diviem gadiem. Tolaik cilvēkus pārsteidza tā izmaksas, kas bija 14 tūkstoši eiro. Tirgus tad atradās Latgales ielā iepretim pilsētas Centrālajam tirgum. Taču tas neguva atsaucību, tāpēc tika pieņemts lēmums izveidoto infrastruktūru pārcelt uz citu vietu, uz Rēzeknes Ziemeļu rajonu. Pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs norāda, ka tirgošanās ar pašu izaudzēto vai sarūpēto produkciju neizdevās, jo pie vainas bijuši tirgotāji no centrāltirgus.

“Pagājušogad mēs sastapāmies ar situāciju, kad faktiski tirgotāji no centrāltirgus nobloķēja ļoti vienkāršā veidā, viņi piereģistrējās un maksāja nelielo maksu par vietām, faktiski tādā veidā visas vietas bija aizņemtas,” stāsta Bartaševičs.
Tika pieņemts lēmums mainīt Zaļā tirgus atrašanās vietu. Lai koka nojumes pārvestu un izveidotu tirdzniecības laukumu, tas prasīja vēl papildus vairāk nekā 29 tūkstošus eiro.

“Manuprāt, pilnīgi atbilstoša cena, un es nekādas ārkārtīgas izmaksas tur neredzu, tāpat kā citos objektos, ne tikai Rēzeknē, bet arī citās pašvaldībās”, norāda Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs.


lsm.lv