„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Rēzeknē notiks VI īsfilmu kinofestivāls “Open Place 2018”

rezekne.lv

No 15. līdz 19. augustam Rēzeknē notiks jau VI starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls “Open Place 2018”, kas katru gadu kopā pulcē kino profesionāļus, jaunos kino meistarus un kino cienītājus. 15. augusta vakarā kinofestivāls “Open Place” tradicionāli sāksies ar dalībnieku un viesu ierašanos pa sarkano paklāju, kam sekos festivāla atklāšanas koncerts Latgales vēstniecībā GORS.

Kinofestivāls “Open Place 2018” Rēzeknē iepazīstina ar jaunākajām Baltijas jūras reģiona valstu īsmetrāžas filmām – konkursa īsfilmas būs skatāmas 16., 17., un 18. augustā no plkst. 16.00 līdz 19.00, pirms seansiem notiks arī īsas tikšanās ar filmu veidotājiem.

Ārpus konkursa festivāla ietvaros Latgales vēstniecībā GORS (Pils ielā 4) notiks vairāki koncerti, kino seansi, izrādes un jubilejas vakari, kā arī muzikālas tikšanās ar aktieriem un kino bērnu diena Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā (Atbrīvošanas alejā 97).

Kinofestivāls “Open Place 2018” noslēguma koncerts izskanēs 19. augustā, kurā uzzināsim īsfilmu konkursa uzvarētājus 6 nominācijās: festivāla Grand Prix, labākā aktrise, labākais aktieris, labākais režisors, labākais scenārijs un labākais operators. Pagājušajā gadā īsfilmu kinofestivāla “Open Place 2017” Grand Prix ieguva īsfilma “Viss kārtībā” (rež. Nina Knāga, Norvēģija, 2016).

Starptautiskais īsfilmu kinofestivāls “Open Place” Rēzeknē aizsākās 2013. gadā ar mērķi popularizēt un sekmēt Eiropas un Latvijas kinematogrāfa attīstību, rosināt jaunu un talantīgu kino nozares profesionāļu pieredzes apmaiņu un sadarbību, kā arī veicināt Rēzeknes atpazīstamību. Festivālu rīko Rēzeknes dome un pašvaldības aģentūra “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” sadarbībā ar nevalstisko organizāciju kinoindustrijas attīstībai “Blagaja vestj” (Krievija).

Biļetes uz VI starptautiskā Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāla “Open Place 2018” pasākumiem var iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs un bilesuparadize.lv, Latgales vēstniecībā GORS un Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā.

Īsfilmu kinofestivāla “Open Place 2018” programma