„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Vairāk atbalstīs jaunos un mazos lauksaimniekus

lpr.gov.lv

Lai informētu par aktualitātēm lauksaimniecībā, 2. augustā Vārkavas novadā darba vizītē viesojās Lauku atbalsta dienesta, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) un Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji, tai skaitā ministrs Jānis Dūklavs.

Jaunajā plānošanas periodā summa tiešmaksājumiem tikšot palielināta par pusmiljardu — lauksaimnieki varēs saņemt 202 eiro par hektāru gadā. Savukārt vēl šajā periodā papildus klāt piešķirti 40 miljoni bioloģiskās lauksaimniecības nozarei maksājumiem 2020. gadā. Mazāk labvēlīgo apvidu atbalsta maksājumu nākamajā gadā gan vairs nebūs un arī nākamajā periodā tiek netiek plānoti.

Tāpat saistībā ar Eiropas lauksaimnieku strauju novecošanu, nākamajā periodā līdzšinējais jauno lauksaimnieku atbalsts saglabāsies un vēl pieaugs gan tiešmaksājumos, gan lauku attīstības pasākumos. Latvijā no septembra sāks darboties aizdevuma programma mazajiem lauksaimniekiem ar apgrozījumu  līdz 70 000 eiro, kur viņi varēs saņemt aizdevumu projektu līdzfinansēšanai vai apgrozāmajiem līdzekļiem ar procentu likmi līdz 6%. Sakarā ar lielo aktivitāti, plānots arī nākamā gada pavasarī atvērt vēl vienu konkursa kārtu mazo saimniecību atbalstam.

Komentāri

14.08.2018 13:42
Leonards
Prieks par iespēju jaunajiem lauksaimniekiem. Jaunajiem jādod iespēja un jāsekmē tas, lai viņi neaizplūst prom uz pilsētām.
13.08.2018 15:31
Ruslans
Tas der, to vajag. Labi, ka Zemkopības ministrijā to saprot.
13.08.2018 09:59
Nemo
Ļoti labi, ka turpmāk lielāks atbalsts tiks sniegts mazajiem un jaunajiem zemniekiem, Duklavam tur pinīga taisnība, sevišķi svarīgi tas ir Latgalē.