„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. maijs
Piektdiena
Dailis, Herberts, Umberts
+22.1 °C
daļēji mākoņains

Pārbūvēs trīs grants ceļus

daugavpilsnovads.lv

Daugavpils novada Naujenes, Skrudalienas un Nīcgales pagastā plānots pārbūvēt trīs ceļu posmus 18 kilometru garumā. Vienam no tiem – ceļam Butiški—Židina tiks veikta dubultā virsmas apstrāde.

Remontēs arī ceļu Vitaniški--Bruņene Skrudalienas pagastā un Mežniecība–Dukurieši Nīcgales pagastā. Dubultā virsmas apstrāde paredzēta tikai ceļam Naujenes pagastā, jo tam ir lielāka noslodze, turklāt tas ved caur “Daugavas loku” teritoriju, tātad ir būtisks tūrisma ceļš, norāda Daugavpils novada domes izpilddirektores vietniece Ināra Natarova. Darbi jāpabeidz līdz 2020. gada maijam, šobrīd tiek veikti iepirkumi.

Šie ceļi tika virzīti Lauku attīstības programmas 2014.--2020. gadam pasākuma “Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” atklātajā projektu iesniegumu konkursā. Jūnijā projekts apstiprināts un 26. jūlija domes sēdē atbalstīts lēmums par aizņēmumu Valsts kasē 1,7 miljonu eiro apmērā (projekta kopējās izmaksas ir 2 miljoni eiro).

Komentāri

14.08.2018 14:39
Lizards Secinājumam
Tāpēc arī ir labi, ka ZM tur acis vaļā, ministrs Dūklavs braukā regulāri pa laukiem, zina, kas par problēmām, un cik var, tik palīdz. tagad arī jau ar lauku grants ceļu labošanu.
14.08.2018 13:38
Secinājums
Man jau šķiet, ka šie ceļi būtu jāsakārto citai ministrijai, kas atbild par ceļiem, bet ja reiz tā dus laimīgā mierā, labi, ka cita kaut ko dara lietas labā.
14.08.2018 10:55
Prieks
Ļoti pirecē, ka Zemkopības ministrija no Lauku attīstības programmas ir atvēlējusi naudu arī lauku grants ceļu sakārtošanai, jo mums laukos šie ceļi ir ļoti nozīmīgi gan vedot bērnus uz skolu, gan pārvietojot savu lauksaimniecības tehniku.