„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Tuvojas XIII Starptautiskās dienesta suņu biatlona sacensības

rezekne.lv

17. un 18. augustā Valsts robežsardzes koledžā norisināsies XIII Starptautiskās dienesta suņu biatlona sacensības „Latvija 2018”.

Sacensību mērķis ir kinologu profesionālās meistarības celšana, labāko Latvijas un citu valstu tiesībsargājošo iestāžu kinologu un dienesta suņu, kā arī komandu noteikšana un praktiskās pieredzes apmaiņa.

Sacensībās var piedalīties visu tiesībsargājošo iestāžu (robežsardzes, policijas, muitas, armijas u.c.) kinologi ar dienesta vai privātajiem suņiem („Profesionālā klase A” vai „Profesionālā klase B”), kā arī civilie suņu sporta cienītāji („Tautas klase A” un „Tautas klase B”).

Sacensību dalībnieku grupas, kurās varēs startēt:

  • „Profesionālā klase A” – Latvijas un citu valstu tiesībsargājošo iestāžu kinologi ar suņiem, kuri apmācīti atvairīt uzbrukumu un kost aizsargpiedurknē.
  • „Profesionālā klase B” – Latvijas un citu valstu tiesībsargājošo iestāžu kinologi ar suņiem, kuri nav apmācīti atvairīt uzbrukumu un kost aizsargpiedurknē.
  • „Tautas klase A” – civilie suņu sporta cienītāji ar suņiem, kuri ir apmācīti atvairīt uzbrukumu un kost aizsargpiedurknē.
  • „Tautas klase B” – civilie suņu sporta cienītāji ar suņiem, kuri nav apmācīti atvairīt uzbrukumu un kost aizsargpiedurknē.

Komandas sastāvā dalībnieku skaits nav ierobežots, bet ne mazāks par 2 dalībniekiem.

Jau zināms, ka sacensībām pieteicās 72 dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm, kā arī šogad pirmo reizi kā dalībnieks plāno piedalīties Gruzijas Robežpolicijas pārstāvis.

Ar sacensību nolikumu var iepazīties Valsts robežsardzes koledžas mājas lapā: www.vrk.rs.gov.lv