„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+19.3 °C
nedaudz mākoņains

Izdos Ilūkstes novadam veltītu grāmatu

pexels.com

Ilūkstes novadā notiek dzejas un fotogrāfiju konkurss, un labākie darbi tiks publicēti grāmatā „Manas pēdas novadā”, kas būs veltīta Ilūkstes novadam un Latvijai. Konkursu rīko Ilūkstes novada pašvaldība.

Madara Pavlovska, pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste,  pastāstīja, ka autori darbus (ne vairāk kā 10 dzejoļus) un ne vairāk kā 30 fotogrāfijas, kas nepārsniedz 25 MB, var sūtīt elektroniski iluksteskonkursi@inbox.lv. Ja datu apjoms būs lielāks, fotogrāfijas var atnest zibatmiņā uz Ilūkstes novada domes Valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru (darbdienās).

Saskaņā ar konkursa nolikumu, dzejai jābūt patriotiskai, jāstāsta par cieņu pret Ilūkstes novadu, jāuzsver dzimtās vietas (pagasta vai pilsētas) īpašās vērtības. Savukārt fotogrāfijās jāiemūžina Ilūkstes novada iedzīvotāju  portreti, ainavas, cilvēku sadzīve, saimnieciskā, kultūras, izglītības dzīve, kā arī paražas, tikumi, tradīcijas 21. gadsimtā.

Gan dzeju, gan fotogrāfijas jāiesūta līdz 10. septembrim, pēc tam tos vērtēs pašvaldības žūrija, un autori, kuru darbi tiks publicēti grāmatā, saņems vienu autoreksemplāru, piebilda M. Pavlovska.