„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Likvidēs Andzeļu pamatskolu

Foto S. Karpoviča

2019. gada 30. jūnijā likvidēs Andzeļu pamatskolu. To novembra sēdē nolēma Dagdas novada domes deputāti.

Domes priekšsēdētājs Aivars Trūlis atzina, ka pieņemt lēmumu nebija viegli, taču Andzeļu skolā ir katastrofāli mazs skolēnu skaits. Proti, šajā mācību gadā mācās 30 bērni pamatizglītības programmas 1.-9. klasē un 4 bērni apmeklē pirmsskolas izglītības programmas grupu, savukārt nākamgad varētu būt 28 bērni 1.-9. klases posmā un viens bērns pirmsskolas izglītības posmā. Skolā strādā 13 pedagogi, no tiem trīs strādā arī citās skolās.

„Pašvaldībai jānodrošina kvalitatīva izglītība mūsdienīgās skolās un labas algas skolotājiem. To nevar panākt, ja skolā ir maz skolēnu,” teica A. Trūlis. Pēc Andzeļu skolas aizvēršanas vecāki bērnus varēs pieteikt tuvākajās skolās - Ezernieku vai Dagdas vidusskolā (attālums 9-10 km). Abos virzienos jau kursē skolas autobuss.

Savukārt Andzeļu pamatskolas direktores pienākumu izpildītāja Ināra Krauliša atzina, ka runāt par skolas aizvēršanu ir sāpīgi, lai gan par to tika spriests pēdējos divus gadus. Daži vecāki nobažījušies, kā bērns, kurš mācījies mazā skolā, iejutīsies lielajā skolā. Tāpat arī skolotāji ir neziņā, vai varēs atrast darbu.

Jāpiebilst, ka Dagdas novada pašvaldības izglītības iestāžu koncepcijā 2017.-2021. gadam teikts, ka Andzeļu pamatskola 2019./2020. m. g. ir Andzeļu sākumskola vai citas izglītības iestādes filiāle.