„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.5 °C
apmācies

Sezona beigusies – laiks saņemt balvas

Ivans Dubodelovs // Foto: Sergejs Kuznecovs

Latvijas futbola pirmās līgas čempionātā komanda „Daugavpils/Progress” ne tikai izcīnīja uzvaru, bet arī saņēma balvu „Fair Play” – par godīgu spēli.

Veidojot „Fair Play” rangu, vērā tiek ņemtas sezonas laikā saņemtās dzeltenās un sarkanās kartītes, cieņas izrādīšana pretiniekam un tiesnešiem, kā arī komandas oficiālo personu un līdzjutēju uzvedība.

Rezultātā „Daugavpils/Progress” ieguva 8,643 punktus,  par 0,3 punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju Tukuma komandu. Jāpiebilst, ka Daugavpils komanda „Fair Play” balvu saņēmusi jau vairākkārt, spēlējot gan pirmajā, gan virslīgā.

Pirmajā līgā par finālposma labāko spēlētāju atzīts „Daugavpils” vārtsargs Ivans Dubodelovs. Septiņpadsmitgadīgais vārtsargs fināla posmā savos vārtos ielaida tikai divas bumbas, savukārt visā čempionātā viņa sargātajos vārtos ielidoja 14 bumbas – tas ir labākais rādītājs līgā. Ivans sargāja vārtus visas 25 regulārā čempionāta spēles.

Apkopoti arī Latvijas bērnu un jaunatnes čempionāta rezultāti. BFC „Daugavpils” sezona bija veiksmīga – četrās no piecām vecuma grupām izcīnīta godalgota vieta. U14 un U15 komandas zēni kļuva par čempioniem, U13 un U16 izcīnīja sudrabu. Turklāt daudzi centra audzēkņi atzīti par čempionāta labākajiem spēlētājiem savā pozīcijā.

  • U18 – Ivans Dubodelovs (vārtsargs)
  • U16 – Aleksejs Kudeļkins (aizsargs)
  • U14 – Valērijs Lizunovs (uzbrucējs)
  • U13 – Aleksejs Silibitkins (uzbrucējs)

LFF Futbola akadēmijas simboliskajā izlasē iekļauts Emīls Urbāns, Artūrs Šukurovs, Ralfs Baško, Markuss Haritonovs, Valērijs Lizunovs, Maksims Rodčenko, Kristiāns Kaušelis, Niklāvs Konrāds Skrinda.