„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

„Dzelzceļnieki” revanšējās par zaudējumu pirmajā aplī

Sergejs Kuznecovs

Komanda „LDz Cargo/DFA” revanšējās par zaudējumu Latvijas telpu futbola virslīgas čempionāta pirmajā aplī, ko piedzīvoja spēlē ar „Petrow”.

Rīgā „dzelzceļnieki” zaudēja ar rezultātu 3:6, savukārt Daugavpilī izcīnīja uzvaru – 3:1.

Viesi, kuri regulārajā čempionātā atrodas otrajā vietā, spēlēja kā otrais numurs. „LDz Cargo” dominēja visas spēles laikā un pirmā puslaika rezultāts – 1:0, kad trīspadsmit sekundes līdz pārtraukumam vārtus guva Maksims Siņicins, nebūt neatspoguļo situāciju laukumā.

Daugavpiliešiem bija gana daudz izdevīgu momentu. Kāpēc tos neizdevās realizēt? Vai tā bija neveiksme vai arī viesu vārtsarga drošā spēle, ir grūti atbildēt. Visdrīzāk, šo abu komponenšu līdzsvars. Labās pozīcijās bija Jans Radevičs, Jurijs Halimons, Ričards Rasčevskis, Aleksandrs Macuks.

Uzbruka arī „Petrow” futbolisti. Daugavpils komandas aizraušanās ar uzbrukumiem varēja izspēlēt sliktu joku, taču viss beidzās labi.

Pēc pārtraukuma „Petrow” izlīdzināja rezultātu. Taču „LDz Cargo” nesalūza un ātri vien izveidoja rezultatīvu uzbrukumu, pēc tam – vēl vienu. „Petrow” aizvien neatlaidīgāk meklēja iespējas pie pretinieku vārtiem, nomainīja vārtsargu pret laukuma spēlētāju, taču daugavpilieši izturēja, izcīnot trīs punktus. Pateicoties tam, komanda pakāpās uz ceturto vietu.

Pēc spēles „LDz Cargo/DFA” treneris Pāvels Pikalovs sniedza ekspresinterviju.

- Cik svarīgi bija gūt vārtus pirms pārtraukuma?

Vērtīgi ir visi gūtie vārti. Pirmajā puslaikā bija daudz izdevīgu momentu. Es domāju, ka mēs šos vārtus guvām pelnīti, un labi, ka pirms pārtraukuma.

- Komandai bija daudz vārtu gūšanas situāciju. Kāpēc tās netika realizētas?

Mēs pašlaik tikai veidojam komandu, bet pie realizācijas niansēm jāstrādā. Galvenais, ka šie momenti veidojas, turklāt nevis spontāni, bet pēc treniņos izstrādātas shēmas. Vārti vēl būs.

- Komandā ir vairāki jauni spēlētāji?

Jā, pašlaik veidojas komandas gaisotne. Pirmām kārtām, tā ir iekšējā konkurence. Lai arī tā nav liela, tomēr pastāv. Mums ir divi pilnvērtīgi četrinieki, tas priecē. Man patika tas, ka katrs cenšas sadzirdēt, ko es saku un kas viņiem jādara. Uz komandu ir uzaicināts Sergejs Jakuņins, es viņu sen pazīstu. Sergejs ir vairākkārtējs Ukrainas čempions.


Latvijas čempionāts 2018/2019. 12. kārta. 12.01.2019.

„LDz Cargo/DFA” – „Petrow” – 3:1 (1:0)

Vārti: 1:0 – Siņicins (19:47), 1:1 – Auziņš (25:47), 2:1 – Rasčevskis (29:30), 3:1 – Radevičs (32:55)

Brīdinājumi: Halimons (33:12) – Svarens (14:54), Žarovs (39:39)

Tiesneši: E. Martinsons, N. Lācis, D. Bogdanovs

Skatītāji: 250