„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

H. Soldatjonoka atbrīvota no Sociālo jautājumu komitejas vadītājas amata

LL arhīva foto

10. janvārī Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejas sēdē no priekšsēdētājas amata tika atbrīvota deputāte Helēna Soldatjonoka („Latgales partija”).

Par šo lēmumu nobalsoja vairākums komitejas locekļu – partijas „Saskaņa” un „Mūsu partija” pārstāvji.

H. Soldatjonoka vadīja Sociālo jautājumu komiteju kopš 2017. gada septembra. Viņa uzskata, ka šī atlaišana no amata ir politisku rēķinu kārtošana un apgalvo, ka, neskatoties uz šķietamām domstarpībām, „Saskaņa” un „Mūsu partija” pakāpeniski atrod aizvien vairāk kopēja. Turklāt komitejas sēdē neviens nespēja H. Soldatjonokai pārliecinoši paskaidrot, kāpēc viņa kļuvusi nevēlama citiem politiķiem.

„Runāšu atklāti – pēc tam, kas Marjana Dademaša uz laiku nolika savas pilnvaras domē, es neredzu nevienu kompetentu deputātu, kurš spētu risināt pilsētas sociālās problēmas,” uzsvēra H. Soldatjonoka, „tas ir sarežģīts ikdienas darbs, kur nepieciešama gan pieredze, gan pastāvīga mobilitāte.”

Pēc Helēnas Soldatjonokas atlaišanas no amata jauns komitejas vadītājs netika iecelts. Viņasprāt, šī situācija Daugavpilī var negatīvi ietekmēt deinstitucionalizācijas procesu – cilvēku ar invaliditāti un mentāla rakstura problēmām integrāciju. Pagaidām Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja pienākumus pilda Aivars Zdanovskis („Mūsu partija”).

Jāatzīmē, ka minētais amats, tāpat ka daži citi vadoši amati komitejās, pilsētas domē tiek apmaksāts atsevišķi. H. Soldatjonoka, kura ir pensijā, pēc atlaišanas no šī amata  turpina strādāt par pasniedzēju Daugavpils Medicīnas koledžā un lasīt lekcijas citās izglītības iestādēs.