„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Dvietē būvēs jaunu katlu māju

freeimages.com

Eiropas Kohēzijas fonds (EKF) atbalstīja Dvietes katlu mājas projektu. SIA „Ornaments” valdes loceklis Jurijs Altāns pastāstīja, ka tā būs jauna konteinerveida katlu māja, kuru plānots uzcelt jau šogad starp pagasta māju un pansiju „Mūsmājas „Dižkoks””. Uzņēmums izstrādā tehnisko projektu, pēc tam izsludinās iepirkumu. Pēc uzņēmuma aplēsēm, jaunās katlu mājas būvniecība varētu izmaksāt ap 300 000 eiro, no tiem 40% būs EKF atbalsts, bet pārējo summu segs uzņēmums ar aizņēmumu Valsts kasē. Apkure tiks nodrošināta ar šķeldu.

Jautāts, vai tiks pārskatīts apkures tarifs, J. Altāns skaidroja, ka apkures pašizmaksu varēs analizēt tikai pēc tam, kad jaunā katlu māja nostrādās pirmo apkures sezonu, taču, likvidējot vienu 200 m garu vecās siltumtrases posmu, samazināsies siltuma zudumi.

Jaunā katlu māja nodrošinās centrālo apkuri gan daudzdzīvokļu namu sektoram, gan pagasta pārvaldes ēkai, kur atrodas arī kultūras nams, kā arī pansijai „Mūsmājas „Dižkoks”” un ambulances ēkai.