„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

„Liepāja” Daugavpilī palika tukšā

Sergejs Kuznecovs

JAHL čempionātā pagājušajā nedēļā „Venta 2002” zaudēja „Mārupei” – 4:5, bet „Dinaburgas” hokejisti savā laukumā pieveica „Liepāju” – 5:1. Tādējādi daugavpilieši turnīra tabulā apsteidz Ventspils komandu par četriem punktiem.

„Liepāja”, kura čempionātā ir trešajā vietā, atbrauca uz Daugavpili pastiprinātā sastāvā, paņemot līdzi sešus virslīgas spēlētājus. Taču „Dinaburgas” jaunieši jau ir norūdījušies, kā arī vecākie spēlētāji ir sacentušies ar nopietnākiem pretiniekiem.

„Dinaburga” visu spēli aizvadīja līdzvērtīgi. Protams, noslēgumā kurzemnieki vairāk presingoja, nomainīja vārtsargu pret laukuma spēlētāju. Taču mēģinājums mainīt spēles gaitu bija neveiksmīgs. Daugavpilieši gudri spēlēja aizsardzībā, nepieļaujot rupjas kļūdas.

Pagaidām „Dinaburga” tiek galā ar slodzi. Saskaņā ar šīs sezonas reglamentu, pirmais četrinieks aizvada divus savstarpēju spēļu apļus. Turklāt iepriekš izcīnītie punkti netiks ņemti vērā, tāpēc būs jāsāk no nulles. Tiešie konkurenti, visdrīzāk, saņems pastiprinājumu no virslīgas komandām, savukārt „Dinaburgai” tā nebūs. Nāksies, tāpat kā vienmēr, sakostiem zobiem pierādīt, ka komanda nevienam netaisās padoties. Taču par to vēl ir pāragri domāt. Pagaidām klubs veiksmīgi cīnās regulārajā čempionātā, pulcinot tribīnēs aizvien vairāk līdzjutēju.

„Dinaburgas” treneris Jurijs Agureikins: „Kopumā visu spēli aizvadījām līdzvērtīgi. Labu sniegumu demonstrēja vārtsargs. Liepājnieki varēja mūs „noķert” brīžos, kad notika spēlētāju maiņas, turklāt dažkārt nepareizi, taču rezultātā mēs „noķērām” viņus. Pirmais periods bija smags. Liepājnieku komandā bija seši virslīgas hokejisti – tas ir labs pastiprinājums.

Visi spēlēja labi. Laukumā atgriezās Barkovskis, kurš bija guvis traumu. Viņš tikai dienā pirms spēles aizvadīja pirmo treniņu, taču spēlēja lieliski. Labu sniegumu demonstrē Kuzmenkovs – viņa bija divas izdevības, un abas tika realizētas.

Artūrs Kuzmenkovs – 4 punkti (2+2)

Spēles beigās paņēmām pusminūtes pārtraukumu, jo pretiniekiem laukumā bija seši spēlētāji. Sanāca pārmetiens, tāpēc bija nepieciešamas 20 sekundes, lai puiši varētu nedaudz atvilkt elpu. Pagaidām  noteikumi to atļauj.

Mums priekšā izbraukuma spēle Valmierā. Tas rada bažas, jo šī komanda mums ir ļoti neērts un nepatīkams pretinieks (daugavpilieši ne vienreiz vien atgriezās no turienes ar traumētiem spēlētājiem – aut. piez.).”


Latvijas čempionāts 2018/2019. JAHL

Daugavpils. 2019. gada 13. janvāris. Ledus halle

„Dinaburga” – „Liepāja” – 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)

Vārti: 1:0 – Pontags (Starovoitovs, 30:55), 2:0 – Kuzmenkovs (Bēķis, 35:01), 3:0 – Kuzmenkovs (Barkovskis, Vabiščevičs, 39:27), 4:0 – Vabiščevičs (Kuzmenkovs, Barkovskis, 52:01), 4:1 -- Kevils (Žučkovs, 56:30), 5:1 – Barkovskis (Vabiščevičs, Kuzmenkovs)

Vārtsargi: Loginovs (00:00—60:00) – Ozols (00:00—57:52), 59:33—60:00)

Soda minūtes: 10—8

Galvenais tiesnesis: Pāvels Pumpiņš

550 skatītāji

Pilnu regulārā čempionāta statistiku lasiet 18. janvāra numurā.

Pilnus rakstus varat lasīt, abonējot laikraksta e-versiju.