„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Ludzā uzgāja narkotikas

Valsts policijas Ludzas iecirknis savā rīcībā ieguva informāciju par personām, kas, iespējams, ir saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Pārbaudot informāciju, aizdomās par saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu Ludzā aizturēti divi vīrieši un izņemti apmēram 20 grami narkotisko vielu, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

VP Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki bija ieguvuši informāciju par personām, kuras, iespējams, ir saistītas ar nelikumīgu narkotisko vielu apriti. Minētās informācijas pārbaudei 16. janvārī likumsargi ieradās vairākos nekustamajos īpašumos, lai veiktu nepieciešamās izmeklēšanas darbības un operatīvus pasākumus. Veicot kratīšanu aizdomās turētā dzīvesvietā, vienā no saimniecības ēkām policisti konstatēja iesaiņojumu ar zaļganbrūnu augu izcelsmes vielu. Lai noskaidrotu precīzu konfiscēto vielu sastāvu un skaitu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, taču policijai ir aizdomas, ka atrastā viela ir marihuāna. Turpinot darbu, aizdomās par saistību ar minētajiem likumpārkāpumiem aizturēti divi 1962. un 1986. gadā dzimuši vīrieši. Jāpiebilst, ka abi jau iepriekš nonāca policijas redzeslokā aizdomās par saistību ar analoģiskiem likumpārkāpumiem.

Policija turpina izmeklēšanu, savukārt abiem vīriešiem par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Saistībā ar notikušo pret aizturētajiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta.