„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Izglāba sievieti no cilpas

25. janvāra vakarā, ap pl. 21.45, Daugavpils pašvaldības policijas dežūrdaļa saņēma informāciju, ka vienā no pilsētas dzīvokļiem, iespējams, ir cietis zīdainis un plānota pašnāvība. Nekavējoties tika informēti Valsts policijas darbinieki, kā arī uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā pašvaldības policijas mobilā patruļgrupa.

Ierodoties notikuma vietā, pašvaldības policija konstatēja, ka minētajā dzīvoklī ir ieslēgts apgaismojums, bet neviens neatsaucas un durvis neatver. Atkārtoti sazinoties ar cilvēku, kas izsauca policiju, izdevās tikt pie dzīvokļa rezerves atslēgas, taču, par nožēlu, arī ar rezerves atslēgām dabūt durvis vaļā neizdevās, jo viena no slēdzenēm bija aizslēgta no iekšpuses un, iespējams, pat salauzta. Izvērtējot situāciju, tika pieņemts lēmums uzlauzt durvis, tāpēc uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji, kuri, izmantojot speciālo tehniku, atvēra durvis. Policijas un VUGD darbinieki dzīvoklī atrada uz dīvāna guļošu zīdaini, kā arī dzīvoklī atradās sieviete ar virvi ap kaklu. Virve nekavējoties tika pārgriezta un sieviete nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem, kuri bija ieradušies notikuma vietā palīdzības sniegšanai. Sieviete un zīdainis nogādāti ārstniecības iestādē. Valsts policija skaidro notikušā apstākļus.