„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
apmācies

Latvijas Pasts aicina uzmanīties no krāpniekiem

Latvijas Pasts fiksējis vairākus gadījumus, kad, izmantojot uzņēmuma zīmolu, tiek mēģināts īstenot krāpnieciskas darbības, elektroniskā saziņā informējot par viltus loteriju un aicinot pārskaitīt naudu mobilā tālruņa iegūšanai. Latvijas Pasts nav rīkojis loteriju un izsūtījis jebkādu šāda satura informāciju, tāpēc aicina iedzīvotājus uzmanīties no krāpniekiem, ignorēt viltus paziņojumus un vērsties Valsts policijā gadījumos, kad nauda tomēr pārskaitīta. Latvijas Pasts par šo situāciju jau paziņojis informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijai Cert.lv un tiesībsargājošajās institūcijās, darot visu, lai sekmētu viltus paziņojumu izplatības maksimāli ātru novēršanu, informē VAS Latvijas Pasts Ārējo komunikāciju vadītāja Gundega Vārpa.

Latvijas Pasts nav organizējis akcijas, kurās tiktu prasīta naudas iemaksa no klientu puses, un nav izsūtījis nekādus šāda veida paziņojumus. Krāpnieku izsūtītā informācija fiksēta gan latviešu, gan krievu valodā, un tajā apgalvots, ka adresāts laimējis mobilo tālruni, ko saņems, atbildot uz jautājumu un iemaksājot noteiktu naudas summu.

Latvijas Pasts aicina iedzīvotājus, kas saņēmuši šādus viltus paziņojumus, informēt Latvijas Pastu, rakstot uz e-pasta adresi zino@pasts.lv un norādot precīzu veidu, kur un kādā minētā informācija saņemta. Gadījumos, kad nauda krāpniekiem tomēr pārskaitīta, aicinām vērsties ar iesniegumu Valsts policijā.

No savas puses Latvijas Pasts par šo situāciju informējis gan informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju Cert.lv, gan Valsts policiju, darot visu, lai sekmētu viltus paziņojumu izplatīšanās maksimāli ātru novēršanu.