„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Dambja būvprojekts tiks mainīts

Jau vairākus gadus Daugavpilī, Rugeļos, tiek plānota aizsargdambja celtniecība. Šis jautājums tika iztirzāts Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas kārtējā sēdē sakarā ar to, ka iedzīvotāji iebilst pret dambja būvniecību, savukārt projekta realizācijas termiņš steidzina – tas jāīsteno līdz 2021. gadam.

Aptuveni trīs kilometrus garajam dambim palu laikā jāaizsargā teritorija no Akmeņu ielas līdz Meļņičkas upītei. Būvniecības plāns izgāzās sabiedriskajā apspriešanā un izraisīja vētrainu mikrorajona iedzīvotāju reakciju pilsētnieku sapulcē pērnā gada vasarā. Lai cīnītos par savām tiesībām, daži Ruģeļu iedzīvotāji apvienojās biedrībā „Ruģeļu krasts” un paziņoja, ka apstrīdēs tiesā pilnīgi visus pašvaldības lēmumus, kuri tiks pieņemti saistībā ar šo projektu.

Šajā teritorijā atrodas arī vasarnīcu kooperatīvs „Draudzība”, un tā iedzīvotāji sapņo par to, ka gar Daugavu tiks uzbūvēts dambis, kurš pasargās viņus pavasara palu laikā. Jāatzīmē, ka šī vieta ik gadu vairāk vai mazāk, bet tomēr applūst. Aculiecinieki stāsta, pirms pieciem gadiem palos applūda vasarnīcas un ūdens sasniedza Nometņu ielu. Šī kooperatīva biedri pat apgalvo, ka agrāk šādi plūdi nav bijuši, bet, kad masveidā sāka celt kotedžas, upes augšteces teritorijas sāka applūst. Viņuprāt, to ietekmēja krasta mākslīgā „paaugstināšana”, lai varētu būvēt savrupmājas.

„Mēs neesam pret dambja celtniecību, mēs esam pret to, ka tas sliesies iepretim mūsu mājām,” saka Ruģeļu kotedžu īpašnieku pārstāvis, kuri apvienojušies biedrībā „Ruģeļu krasts” (runa ir par posmu no Apšu līdz Senlejas ielai).

Vairāk lasiet 8. februāra numurā.