„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

„LDz Cargo” uzvar titulētus pretiniekus

Latvijas telpu futbola virslīgas čempionātā „LDz Cargo/DFA” uzvarēja komandu „Nikars” – 3:1. Lai būtu skaidrs, cik šī uzvara ir svarīga, ir jāpaskaidro, ka nacionālajā čempionātā ir „Nikars” un visi pārējie klubi. Tādējādi „LDz Cargo” paveica gandrīz neiespējamo, bet, ņemot vērā šajā sezonā paveikto, šis rezultāts ir likumsakarīgs.

FK „Nikars” dibināts 2002. gadā un vienpadsmit reizes izcīnījis Latvijas čempiona titulu. Savukārt  „LDz Cargo” šosezon debitē virslīgā, jo iepriekšējā sezonā uzvarēja pirmajā līgā.

Sezonas sākums „dzelzceļniekiem” bija neveiksmīgs – pēc pirmajām kārtām daugavpilieši atradās turnīra tabulas lejasdaļā. Kad pie komandas stūres stājās ukraiņu treneris Pāvels Pikalovs, komanda sāka demonstrēt labāku sniegumu, tika piesaistīti arī leģionāri.

Galvaspilsētas komandai, kura daudzkārt piedalījusies Eiropas kausu izcīņā, šis bija otrais zaudējums sezonā, taču „Nikars” pozīciju tas neietekmēja. Komanda joprojām ir pirmajā vietā, bet „LDz Cargo/DFA” pakāpās uz otro vietu. Daugavpilieši vēlreiz tiksies ar rīdziniekiem rīt, 13. februārī, Latvijas kausa izcīņas pusfinālā, taču tā jau būs pavisam cita spēle. Savukārt Latvijas telpu futbola virslīgas regulārais čempionāts tuvojas noslēgumam.

Daugavpils komandai atlikusi viena spēle, dažām komandām – divas vai trīs spēles. Nopietnas pārmaiņas gaidāmas turnīra tabulas viducī. No tā būs atkarīgi pretinieku pāri, kas sāks izslēgšanas spēles, kurās piedalās labākās astoņas komandas. Visdrīzāk, šajā posmā čempionāts noslēgsies „Monarham”.

Ceturtdaļfinālā cīņa turpināsies līdz divām, pusfinālā un finālā – līdz trim uzvarām.

Visu rakstu lasiet 12. februāra numurā.