„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
neliels lietus

Daugavpilī aizdomās par nelikumīgu cigarešu pārvadāšanu aiztur vīrieti

Apkarojot nelikumīgu akcizēto preču apriti, VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki ieguva informāciju, ka Daugavpilī, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju. Lai pārbaudītu esošo informāciju, policisti īstenoja operatīvo pasākumu kompleksu, kuru laikā apstādināja aizdomīgu AUDI markas transportlīdzekli. Veicot automašīnas apskati, tās bagāžas nodalījumā atrasti un konfiscēti 80 000 nelikumīgi pārvadātu cigarešu bez LR akcīzes markām. Aizdomās par saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti aizturēts transportlīdzekļa vadītājs – 1981.gadā dzimušais vīrietis. Jāpiebilst, ka pagājušogad viņš jau bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar analoģiskiem likumpārkāpumiem.

Pašlaik izmeklēšana turpinās, tiek skaidroti notikušā apstākļi, savukārt aizturētajam ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, ka arī draud kriminālatbildība

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 221.panta 1.daļas, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.