„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Par slepkavības izdarīšanu aizturēja sievieti

Par vīrieša noslepkavošanu Daugavpils novadā policija aizturējusi kādu sievieti, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Pagājušās nedēļās beigās Valsts policija saņēma informāciju no mediķiem, ka Daugavpils novadā kādā dzīvoklī ir atrasts 1980. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – vairākām durtām brūcēm ķermeņa apvidū. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, visdrīzāk, kopīgi lietojot alkoholu, starp cietušo un iespējamo vainīgo personu bija izcēlies konflikts, kas pārvērties kautiņā. Konflikta laikā vīrietim nodarīti dažādi miesas bojājumi, tostarp 8 naža dūrieni, kas arī kļuva par viņa nāves cēloni. Turpat notikuma vietā likumsargi aizturēja aizdomās turēto personu – kādu 1973. gadā dzimušu sievieti. Jāpiebilst, ka sieviete iepriekš jau vairākkārt bija nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar dažādiem administratīvajiem likumpārkāpumiem.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota sievietes saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Ar tiesas lēmumu aizturētajai ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, kā arī draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 5 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.