„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. oktobris
Sestdiena
Amālija, Amēlija
+7.2 °C
apmācies

Judovkā pagaidām nav ne ūdensvada, ne trotuāra

Judovkas mikrorajona iedzīvotāji periodiski vēršas Daugavpils domē, lai pilsētas vadības uzmanību pievērstu stāvoklim, kādā atrodas Lielā iela. Tā stiepjas cauri visam rajonam, bet trotuāri gar ielas malām ir absolūti nepiemēroti staigāšanai. Judovkas iedzīvotāji kārtējo reizi vērsās avīzes „Latgales Laiks” redakcijā, lai uzzinātu, kad pašvaldība uzsāks šīs teritorijas labiekārtošanu.

Lielās ielas posms no Judovkas robežas un līdz pat tās beigām nav piemērots drošai un komfortablai ceļu satiksmei, turklāt visiem tās dalībniekiem. Tāpat jau diezgan šaurās braucamās daļas abās pusēs atrodas t.s. gājēju zonas – šauras dubļu un peļķu josliņas. Līdz pirmajai pieturai Judovkā, Zemnieku ielā, ceļa kreisajā pusē ir šāds tāds gājēju celiņš. Taču aiz pieturas trotuārs beidzas. Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka vasarā, kad ir puslīdz sauss, pa šiem „trotuāriem” vēl ir iespējams pārvietoties, taču citos gadalaikos tie pārvēršas šķēršļotā trasē. Turklāt Lielajā ielā pastāvīgi veidojas bīstamas situācijas ceļu satiksmē, jo Judovkas iedzīvotāji ir spiesti pārvietoties pa braucamo daļu. „Tagad, kad sniegs un ledus jau ir pakusis, šeit ir dubļi, savukārt ziemā te ir vai nu neizbrienamas kupenas vai arī ledus,” stāsta vietējais iedzīvotājs. Māmiņām un ratiņiem, bērniem un pieaugušajiem, kuri nāk no autobusu pieturas vai dodas uz veikalu, -- visiem jābūt modriem, arī autovadītājiem šis ir paaugstinātas bīstamības ceļa posms.

Visu rakstu lasiet 26. februāra numurā.