„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+7.7 °C
apmācies

Daugavpilī atvērts Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs ir tapis ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu Latvijas--Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros.

Interaktīvs velobrauciens, kinētisko viktorīnu kolekcija, robotikas nodarbības, digitālā modelēšana – tās ir tikai dažas modernās tehnoloģijas, ar kurām var iepazīties bērni un viņu vecāki. Daugavpils ģimenes ar bērniem un citi interesenti varēs aizraujoši un saturīgi pavadīt brīvo laiku, izmantojot inovatīvus digitālo tehnoloģiju risinājumus atpūtai, mācībām, izklaidei un interesantai kopā būšanai. LCB vadītāja Jeļena Šapkova pastāstīja, ka projekta īstenošanas laikā visiem bibliotēkas darbiniekiem nācās pamest komforta zonu un apgūt jaunas prasmes. Taču tas viss bija nepieciešams, lai bibliotēka būtu ne tikai klasiska iestāde, kur tiek glabātas un lasītas grāmatas, bet arī sasniegtu jaunu līmeni, paplašinot pakalpojumu spektru.

Bibliotēkas darbinieki speciāli mācījās strādāt ar digitālajām tehnoloģijām. Piemēram, Diāna Celitāne mācījās LEGO robotu salikšanas un vadīšanas kursos: „Šī tehnoloģija paredzēta darbam ar bērniem aptuveni no desmit gadu vecuma, mēs mācīsim viņiem pilnīgi visu procesu, -- programmēt, būvēt un pilnveidot savus robotus.” Diāna jau ievērojusi interesantu faktu – robotos vairāk orientējas zēni, taču lielāku interesi izrāda meitenes.

Visi, kas sveica centra darbiniekus atklāšanas pasākumā, uzsvēra, ka tas lieliski iederas Daugavpils pašvaldības attīstības stratēģijā, kura jau otro gadu saņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas naudas balvu kā ģimenēm draudzīgākā pašvaldība. Pilsētas vadība nolēma 15 000 eiro, kuri tika saņemti no ministrijas 2018. gada decembrī, piešķirt LCB iestādes pilnveidošanai un turpmāko plānu īstenošanai.

Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs atrodas Vienības nama 1. stāvā iepretim Tūrisma informācijas centram (Rīgas iela 22a, ieeja no Ģimnāzijas ielas). No pirmdienas līdz piektdienai tas būs atvērts no pl. 11.00 līdz 18.00, sestdienās -- no pl. 10.00 līdz 17.00.

LCB aicina visus – gan ģimenes, gan individuālos apmeklētājus, neatkarīgi no vecuma un ar jebkuru digitālo tehnoloģiju izmantošanas pieredzi.